Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERS ZIMSKE PIRAMIDE TK PONIKVE

Ivan Glad obranio naslov najboljeg amaterskog tenisača zapadnog Zagreba

tenis
Foto: Vecernji.hr
1/5
09.04.2019.
u 00:30

Glad je godinama nepobjediv na zemljanim terenima u Stenjevcu, osvojio je turnir bez izgubljenog seta

Ivan Glad obranio je naslov na Mastersu zimske piramide TK Ponikve, najbrojnijem u posljednjih nekoliko godina s 29 tenisača na završnom turniru, svladavši u finalu Marija Marjančića 6:0 6:2. Glad je tako suvereno ponovno osvojio naslov prvaka bez izgubljenog seta na Mastersu, dok je u cijeloj zimskoj sezoni izgubio samo jedan meč od Marka Lautara, kojeg je na Mastersu svladao u 1/4 finalu rezultatom 6:1 6:2.

Najteži meč je imao u polufinalu protiv Željka Samodola, koji je u prvom setu protiv Glada dogurao do tie-breaka, ali je Glad na koncu slavio 7:6 (11/9), 6:2. Zanimljivo je i to što Ivan Glad igra s klasičnim reketom iz 80-ih godina, Prince Spectrum Comp 110, što je pravi raritet u današnje vrijeme.

U drugom dijelu ždrijeba, drugi nositelj Igor Antolić je, nažalost, morao odustati od polufinalnog meča s Marjančićem. Marjančić je, pak, u dramatičnom meču četvrt-finala svladao Davora Franjića 5:7 6:3 10/7. 

Zanimljivo je bilo i u nikad brojnijem utješnom turniru u kojem je sudjelovalo 16 igrača, pa su finalisti, organizator piramide u Stenjevcu Ivan Milinović i Tin Sivec, u dva dana odigrali po čak šest mečeva, dva u glavnom ždrijebu i četiri u utješnom turniru. Na koncu je u pravoj drami slavio mlađi takmičar Tin Sivec 9:8, kojem je očito ostalo više snage u iscrpljujućem tie-breaku koji je dobio rezultatom 15/13.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije