Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE SPAS

Htio dovesti Messija na Hvar, sada želi postati vlasnik hrvatskog kluba

07.02.2018.
u 21:01

Dok se traži novi vlasnik, trener Istre 1961 Darko Raić Sudar i njegovi igrači marljivo se pripremaju za subotnju utakmicu na Rujevici protiv prvaka Rijeke

Ostala su još samo tri dana do nastavka Prve HNL, no Istra 1961 i dalje je u financijskom kolapsu, odnosno bez novog vlasnika. Aktualni vlasnik Amerikanac Michael Glover i dalje pokušava prodati klub, a nakon što se prošloga tjedna pisalo o zainteresiranosti njemačkog poduzetnika Dietera Burdenskog (bivši vratar njemačke reprezentacije) da preuzme klub s Alda Drosine, sada je u prvi plan iskočio Slavko Gotovac, poduzetnik iz Kaštela.

Gotovac je ponudio da će većinskom vlasniku, američkoj grupaciji koju predstavlja Michael Glover, platiti 300 tisuća dolara, ali i da će odmah uplatiti i 1,5 milijuna eura potrebnih da se deblokira račun Istre 1961.

1/8

No Gotovac je izjavio i da će pokriti sve dugove kluba uz uvjet da mu Grad da zemljište na kojemu ću graditi veliki šoping-centar.

Miletić: Sve mora po zakonu

Izjava je to na koju je reagirao i gradonačelnik Pule Boris Miletić.

– Iako je riječ o privatnom klubu u kojemu je Grad Pula tek manjinski suvlasnik, od početka smo aktivno uključeni u pronalaženje rješenja jer Grad ima dužnost učiniti sve, u skladu s ovlastima, da spasi klub. Drago mi je da postoji interes ozbiljnih ulagača poput gospodina Gotovca, ali taj je interes moguće ostvariti isključivo po jasnim zakonskim procedurama i kriterijima. Grad je tu da to osigura. Raspolaganje imovinom jedinica lokalne samouprave, pa tako i tim kompleksima i prostorima, zakonski je jasno regulirano i nije moguće ostvariti pravo investiranja bez striktnog poštovanja zakona – poručio je Miletić.

A tko je ustvari Slavko Gotovac?

Prema dostupnim podacima, Gotovac je poduzetnik koji u šest tvrtki zapošljava više od 200 ljudi, a njegovo se poslovno carstvo sastoji od više grana. Krenuo je s tvrtkom za proizvodnju igraćih sistema u industriji igara na sreću pa tako i sada proizvodi rulete za kasina.

Nedavno je kupio dućane splitskog Brodomerkura, a slovi i za jednog od najvećih vlasnika nekretnina u Hrvatskoj, posjeduje četiri luksuzne vile i više od stotinu turističkih apartmana. U javnosti je poznat i po izjavi da će u svojoj hvarskoj vili ugostiti ni manje ni više nego Lionela Messija. Do toga na koncu nije došlo, ali priča je odjeknula.

Lokomotiva poslala 2 igrača

Dok se traži novi vlasnik, trener Istre 1961 Darko Raić Sudar i njegovi igrači marljivo se pripremaju za subotnju utakmicu na Rujevici protiv prvaka Rijeke.

A Raiću Sudaru nije lako jer klub je u posljednjih 16 dana napustilo čak 16 nogometaša, dok su stigla petorica – Iveša (Opatija), Ottochian (Inter), Prce (Lazio), Jakić (Lokomotiva), Antunović (Lokomotiva) i Kerić (slobodan igrač).

A do petka bi na posudbu trebala stići i dva igrača Rijeke.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
01:13 08.02.2018.

Nećemo Kredite hoćemo Gotovinu!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije