Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TO JE POSAO

Hrvatski trener donio titulu klubu koji na nju čeka gotovo 20 godina!

15.05.2021.
u 22:30

Al Arabi je u predzadnjem, 17. kolu kuvajtske lige pobijedio Al Sahel te i matematički potvrdio titulu pred drugoplasiranim Al Quadisayem s obzirom na to da ima sedam bodova prednosti.

Hrvatski nogometni stručnjak Ante Miše slavi veliki uspjeh, najveći u samostalnoj trenerskoj karijeri. Bivši trener Hajduka sa svojim je Al Arabijem osvojio naslov prvaka Kuvajta.

Al Arabi je u predzadnjem, 17. kolu kuvajtske lige pobijedio Al Sahel te i matematički potvrdio titulu pred drugoplasiranim Al Quadisayem s obzirom na to da ima sedam bodova prednosti. Miše je kraj susreta dočekao u prilično emotivnom stanju, pustio je suzu, kleknuo na travnjak i počeo slaviti. A kako i ne bi kad je to prvi naslov prvaka njegova kluba nakon 2002. godine. Isplatilo mu se što je prije pola godine otišao s mjesta izbornika Turkmenistana i prihvatio se novog izazova.

Na tu je avanturu sa sobom poveo i još jednog bivšeg hrvatskog reprezentativca Ardijana Koznikua, koji mu je pomoćni trener. Njih su dvojica dobro posložila kockice u Al Arabiju i sad imaju razloga za slavlje te mogu biti ponosni na to što su postigli. Jer klub su vratili na stare staze slave. Naime, Al Arabi je najtrofejniji klub u Kuvajtu, u riznici ima čak 58 trofeja, ali na prvenstvo je čekao gotovo 20 godina.

Miše je u svojoj trenerskoj karijeri vodio Mosor, Hajduk, Istru, Dugopolje, Vitez i Zrinjski, bio je i pomoćnik Anti Čačiću u našoj reprezentaciji, a kako smo i naveli, bio je izbornik Turkmenistana.

 

Ključne riječi

Komentara 2

HR
hr76
08:07 17.05.2021.

Bravo naši!

AM
ante_maja
09:04 16.05.2021.

donesao bi i Hajduku dok je bio trener da te godine veliki gazda nije sve potkupio, samo da Dinamo bude prvak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije