Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boks

Hrvatica vjeruje da će za dva tjedna ponovno postati svjetska prvakinja

Ivana Habazin
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
01.03.2018.
u 17:41

Habazin u profesionalnoj karijeri ima 17 pobjeda i 3 poraza, a protiv Gruzijke očekuje pobjedu.

Za otprilike dva tjedna, točnije 16. ožujka, najbolja hrvatska profesionalna boksačica Ivana Habazin će ponovno pokušati stići do pojasa svjetske boksačke prvakinje, piše Fight Site. Ovaj put će je u dvoboju srednje kategorije za IBO titulu, na priredbi “Boxing Explosion – Europe vs. Africa” u Beču, čekati Gruzijka Elena Sikmashvili

U razgovoru za portal Su-LUX.ba, Habazin je otkrila kako joj se prvotno trebala suprotstaviti Szilvia Szabados, no stvari su se zakomplicirale i sada će boksati protiv protivnice koja do sada u karijeri ima 10-5.

“Prvotna protivnica trebala je biti Szilvia Szabados i taj meč je bio dogovoren već u prosincu. Međutim, ona je u međuvremenu prihvatila meč koji je trebala boksati u SAD-u u veljači tako da smo morali računati da ako izgubi, odnosno bude imala zadnji poraz, neće moći boksati za svjetsku titulu. Iz tog razloga smo morali obavijestiti neke druge boksačice da je moguće da će one boksati za titulu prvakinju. Szabados je otkazala meč zbog navodne bolesti, a neke od novih opcija bile su Jennifer Retzke, Maria Lindberg, Gifty Amanu Ankrah, Noni Tenge i Elene Sikmashvili koja je na kraju jedina ispunila sve uvjete. Ostale nisu mogle iz više razloga: problemi s vizom, posljednji poraz, već zakazan meč…”, tumači bivša svjetska prvakinja koja je upravo u 2018. godini najavila povratak na svjetski tron.

Habazin u profesionalnoj karijeri ima 17 pobjeda i 3 poraza, a protiv Gruzijke očekuje pobjedu.

“Očekujem da ću pobijediti jer sam naporno trenirala, napokon sam ušla u dobru formu i nadam se da će to biti zagrijavanje za još bolje rezultate. Nakon što nadam se pobijedim ovaj meč planiram braniti titulu u šestom mjesecu, a onda ćemo vidjeti planove za dalje”, dodaje Habazin.

Sikmashvili je već jednom pokušala stići do svjetske titule, no u meču protiv Nikki Adler je poražena prije otprilike dvije godine. Tada je neuspješno napala WBC titulu. U posljednjem nastupu je slavila prekidom protiv Lele Iremashvili.

Habazin je svoj pojas svjetske prvakinje prema IBF verziji osvojila 2014. godine protiv Sabrine Giuliani da bi ga izgubila već u idućem nastupu u dvoboju protiv slavne Cecilie Braekhus. Taj je meč odlučivao o čak četiri pojasa IBF, WBA, WBC i WBO.

Komentara 3

Avatar Ksaver38
Ksaver38
00:39 02.03.2018.

Teško tko može Nikki Adler skinut sa trona.

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
20:54 01.03.2018.

Sretno mala

Avatar titanov sin 2
titanov sin 2
18:29 01.03.2018.

Sretno, čuvaj se onih transrodnih ženica na koje ćeš prije ili kasnije naletjeti. Pošto se radi o zaštiti žena nemoj se žaliti ako ti (on) razbije sve kosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije