Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNO

Transrodni mladić osvaja naslove u ženskoj konkurenciji, publika ga izviždala

Mack Beggs
Foto: Printscreen Youtube
27.02.2018.
u 11:18

Zanimljivo je kako se on zapravo nije htio boriti u ženskoj konkurenciji, no u Teksasu vrijede pravila koja mu nisu dozvolila drugačije.

Zanimljiva vijest dolazi iz Amerike, gdje je transrodni 18-godišnjak, Mack Beggs, po drugi puta osvojio hrvačko natjecanje u ženskoj konkurenciji, iako je već od ranije pod tretmanom testosteronom radi tranzicije iz ženske u mušku osobu, piše Fightsite.

Beggs je do sada neporažen, a nakon osvajanja titule je dobio kombinaciju ovacija i zvižduka. Savladao je istu djevojku kao u finalu prošle godine, no zanimljivo je kako se on zapravo nije htio boriti u ženskoj konkurenciji, no u Teksasu vrijede pravila koja mu nisu dozvolila drugačije.

Naime, prema propisanom sportskom zakonu, osobe se natječu u konkurenciji unutar spola koji im se nalazi u rodnom listu. Pošto je Beggs rođen kao djevojčica, nije mu dozvoljen nastup u muškoj konkurenciji, za koju se sam prijavio i pokušao si osigurati pravo nastupa. Umjesto toga, nastupao je u ženskoj konkurenciji, gdje se pojavilo puno kritika, budući da je pod terapijom testosteronom te time automatski ima prednost ispred svojih konkurentica, što se na kraju vjerojatno očituje i u rezultatima, odnosno postignućima.

Ove sezone je jedna djevojka ipak odbila nastup protiv Beggsa, iz straha od ozljede, dok se prošle sezone to dogodilo dva puta. Njegovi roditelji su više puta lobirali kod raznih udruga i komisija da pokušaju svome sinu osigurati nastup u muškoj konkurenciji, no nisu uspjeli. Budući da je ljubav prema hrvanju velika, Beggs je odlučio kako će ipak nastupati u diviziji gdje nije želio, a to je na kraju rezultirala s dva zlata, ali i s jako velikim brojem negativnih reakcija, s kakvima će se vjerojatno morati nositi kroz cijeli život.

Komentara 4

DU
Deleted user
15:45 27.02.2018.

To je super od nje sta se htio natjecati s muskima, samo ako je zavrsila sa zenskima, a uzima testosteron, to se smatra dopingom. I inace zene to rade, samo ne da promijene spol nego da dobiju fizicku prednost i to naravno nije dopusteno. ko je tu lud.

Avatar titanov sin 2
titanov sin 2
18:46 27.02.2018.

Hahaha istanbulska konvencija, navodno za zaštitu žena. Evo u "fer" borbi možeš ženu ubiti bez posljedica. Naši lijevi "intelektualci" žele žene zaštititi rodnom ideologijom, rezultati se već sada vide, odvratno.

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
13:20 27.02.2018.

svi su krivi za to samo ne on. imao je srece sto nije u muskoj konkurenciji jer bi dobio po pikici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije