Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA 23 GODINE

Hrvatica ostvarila veliki uspjeh u SAD-u: Plakala od sreće i tresla se pa poslala poruku u domovinu

Nika Mühl
Instagram
16.04.2024.
u 11:02

- Mislim da sam sretnica, imam divne ljude oko sebe - rekla je Nika pa poslala poruku u Hrvatsku

WNBA ekipa Seattle Storm je kao 14. izbor na draftu odabrala 23-godišnju hrvatsku košarkašicu Niku Mühl, koja je dosad nosila dres sveučilišta Connecticut. Tijekom sezone Mühl je bila jedna od najboljih igračica svoje ekipe koja je ponovno igrala i na završnom turniru četiri najbolja sastava NCAA prvenstva, a ujedno je postala i vlasnica brojnih rekorda po asistencijama Connecticuta te jedna od najboljih obrambenih igračica sveučilišne lige.

Sve to joj je donijelo visoki plasman na draftu, s tim da hrvatska košarka i dalje pamti onaj iz 1998. godine kao rekordni. Tada je Koraljka Hlede bila četvrti izbor na njemu, a izabrana je od Detroita. Uz Hlede od hrvatskih košarkašica su u najjačoj svjetskoj WNBA ligi još igrale Vedrana Grgin Fonseca te Ivana Dojkić, trenutačno igračica New Yorka, dok je prošle sezone nosila upravo dres Seattlea.

A nakon što je izabrana, hrvatska košarkašica se tresla i plakala od sreće.

- Mislim da sam sretnica, imam divne ljude oko sebe - rekla je pa poslala poruku u Hrvatsku:

- Volim vas puno, šaljem stotinu poljubaca i jedva vas čekam opet vidjeti.

Nika je rođena u Zagrebu i često govori da voli svoj rodni grad. Karijeru je počela u Trešnjevci.

Prvi izbor ovogodišnjeg WNBA drafta bila je 22-godišnja Caitlin Clark, sjajna igračica sveučilišta Iowa, koja karijeru nastavlja u Indiani Fever.

 
Ključne riječi

Komentara 9

DC
DC
13:36 16.04.2024.

Jedna od najboljih obrambenih igracica u NCAA-u proslih godina. U polufinalu protiv Iowa-e je pogodivsi trojku umalo nekoliko sekundi prije kraja umalo dovela svoj UConn do finala. Nika ce imati uspjesnu karijeru u WNBA.

Avatar mrIvan
mrIvan
12:37 16.04.2024.

Bravo i sretno! Nek se zavidni guše u vlastitoj zavisti...i izlučevinama.

BA
Barcelona85
11:48 16.04.2024.

Toliko uspjesnih Hrvata a nitko od njih nema potrebu kontaktirati medije da se pohvale kako su uspjesni samo manjina njih poput ove doticne. Ljudska tastina i ego dolaze do razina kada jedina reakcija koju mozes imati je povracanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije