Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK - DINAMO 0:1 Pobjedu je Zagrepčanima donio Luka Modrić u 61. minuti

Gudelj pred otkazom

13.02.2006.
u 01:24

SPLIT - Dinamo je pogotkom Luke Modrića u 61. minuti zasluženo pobijedio na Poljudu i Hajduk gurnuo još jedan korak prema Ligi za ostanak. Objektivno, nakon svega nije niti moglo biti drugačije, Splićani su samo slučajno mogli zatresti mrežu. Jer, Hajdukov trener Ivan Gudelj odlučio se za čistu obrambenu varijantu.

Pokušao je zaustaviti Dinamo na sve načina, s nekoliko blokova igrača, a tek su Kranjčar, Erceg i Cimirotič, kojima je potpomagao Hrgović, imali slobodu igranja prema naprijed. U takvoj postavci nije iznenađenje što je Hajduk prvi udarac u okvir Dinamova mreže uputio u 74. minuti i što je Turina bio najbesposleniji pojedinac utakmice. Uostalom, Dinamov vratar na poluvremenu je kratke hlače zamijenio dugima. Hajduk ništa nije učinio da se čovjek zagrije.

A s druge strane najbolji Hajdukov igrač, odnosno jedini na visini zadatka, bio je Stipe Pletikosa. Ako je i gajio kakve ambicije, Gudeljeva se taktika raspala nakon dvadestak minuta. Marčić je obnovio ozljedu i morao iz igre. Bila je to pljuska Hajdukovu treneru koji je preko tjedna trubio da će igrati samo oni koji su sto posto spremni. I postavio Marčića, tek 30 posto spremnog. Dinamo nije odigrao ništa posebno. Ali, i takav Dinamo bio je dovoljan za pobjedu nad Hajdukom. Što više govori o Hajduku, nego o Dinamu.

Zagrepčani su stvorili dvije odlične prigode koje je upropastio Da Silva (2. i 15. minuta), Modrić (12. minuta) je spektakularno odapeo ispod vratnice, ali Pletikosa je obranio. I to je bilo sve od utakmice. No, Dinamovoj pobjedi nema ni najmanje zamjerke, prekinut je post koji je trajao na Poljudu od 2000. godine. Pobjeda plavih u Splitu, povijest će samo to pamtiti. Slab i rastrgan nogomet će biti vrlo brzo zaboravljen.

Za Dinamo se znalo kakav je. Kuže javnosti, osim nekliko minuta pri kraju utakmice, nije pružio šansu da vidi skupocjenog Brazilca Andersona. Ako je i postojala nekakva dvojba oko naslova prvaka, nje sada više nema. Samo čudo može Dinamo gurnuti s mjesta rezerviranog za pobjednike.

Hajduku ostaje patnja u sljedeća četiri kola. I neizvjesnost hoće li se spasiti igranja u Ligi za ostanak. Kako igraju i izgledaju, ne bi bilo iznenađenje da se Hajduk na kraju priče grčevito bori za ostanak u ligi. A ne za igranje u Ligi za ostanak. Protiv Dinama je to trebao biti taj novi Hajduk. S pet novih igrača, fizički moćan. Kad ono, vidjeli smo još bljeđe izdanje Hajduka nego jesenas.

Zato i ne iznenađuje da je samo sat nakon utakmice održan hitni sastanak predsjednika Grgića i užeg vodstva na kojem su bili i neki igrači prve momčadi. Sastanak je potrajao duboko u noć. Ne vjerujemo da su pričali o kruškama i jabukama. Tema je bila samo jedna - status trenera Ivana Gudelja. Ako Gudelj i preživi sljedećih nekoliko dana, onda je sve jasno. Pod stijenama Kantride borit će se za goli život.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije