Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita vs Dinamo

Green želi dokazati da ga nisu smjeli otjerati iz Zagreba

Green
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
06.11.2013.
u 11:34

– Ako hoćemo u drugi krug, moramo pobjeđivati kod kuće, no čeka nas suparnik s puno talenta i sjajnih šutera

Cedevita danas (18) u Domu sportova igra vrlo važnu utakmicu Eurokupa. U Zagreb stiže Dinamo Sassari, jedini otočni klub u ovom natjecanju, sastav koji u do sada ima dvije pobjede (Oldenburg, Chalon) i jedan poraz (Bilbao).

S obzirom na ime gostujućeg kluba, klupski tehniko Mate Skelin, inače pravi dinamovac, ustvrdio je:

– Ja ne znam hoću li moći navijati protiv Dinama...

Dinamovci protiv Dinama

U Cedeviti ima još dinamovaca (direktori Mamić i Novosel, Tomas...), no svi će oni, baš kao i šaljivac Mate, i te kako željeti pobjedu nad Dinamom sa Sardinije, baš kao i trener Repeša:

– Ako hoćemo u drugi krug, moramo pobjeđivati kod kuće, no čeka nas suparnik s puno talenta i sjajnih šutera, momčad koja u Eurokupu u prosjeku ubacuje 15 trica! Recimo, njihov najbolji strijelac Drake Diener ima najbolje brojke u Europi, tricu za 65 posto, a dvicu za 80 posto i to s velikim brojem pokušaja. Osim toga, to je momčad koja je u stanju u pet napada zabiti pet uzastopnih trica kao što su učinili protiv Bilbaa.

Cedevitašima će prijetiti i njihov omaleni bivši igrač Marques Green, branič koji prošle jeseni svojim učinkom pod Maljkovićevim zapovjedništvom nije uspijevao kompenzirati nedostatak centimetara (165 cm). No zato u Dinamu igra sjajno pa je u pobjedi nad Chalonom ubacio 21 koš, odnosno čak sedam trica.

– Protiv njega sam, kao trener u Italiji, odigrao barem 20 utakmica i on doista ima naglašeno liderstvo, na terenu i izvan njega, ima taj ego koji želi u momčadi želi biti strašno bitan. Šutira uglavnom trice, u prve dvije utakmice imao je valjda jedan šut za dvicu. Nije igrač s dubinom igre, uglavnom šutira u dotrčavanju ili iz driblinga ulijevo, to mu je najveće oružje – ističe Repeša čiji bi igrači mogli imati problema u defenzivnoj koordinaciji.

Po dva Greena i Dienera

Naime, u Dinamovu sastavu postoje dva Greena (Marques i Caleb) te dva Dienera (Travis i Drake).

– Snaći ćemo se nekako. Evo, Zubo će zadaviti jednog Greena.

A Zubo je Tomislav Zubčić koji probleme sa zubima rješava posebnim štitnikom pa ne mora nositi masku.

– Igramo protiv španerskog suparnika s dosta nižim centrima od naših koji šutiraju izvana. Dinamo moramo svesti na šutersku učinkovitost ispod 40 posto. A statistika kaže da Dinamo gubi svaku utakmicu u kojoj im tricu svedete ispod 35 posto.     

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
14:34 06.11.2013.

kakav glup clanak, kao nesto mangupski!!! Smijesno, Green je odlican igrac i bolji je od svih playeva koji su bili u Cedeviti, e sad, problem je njihove strucnosti sto igrace kupuju po cm i kg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije