Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK ŠIŠIJA

FOTO Sjajna večer Darija Šarića: Sunsi posvetili objavu hrvatskom košarkašu u znak zahvalnosti

NBA: Phoenix Suns at New Orleans Pelicans
Andrew Wevers/REUTERS
23.01.2023.
u 08:34

Dva hrvatska reprezentativca bila su u akciji u dresovima Sunsa i Clippersa

Hrvatski reprezentativni centar Ivica Zubac postigao je šest koševa uz devet skokova i jednu asistenciju u važnoj 112-98 gostujućoj pobjedi Los Angeles Clippersa protiv Dallas Mavericksa u borbi izravnih konkurenata za ulazak u doigravanje u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

Zubac je na parketu proveo 22:54 minute, za dva je šutirao 2-6 te je pogodio oba slobodna bacanja.

Clipperse je do pobjede predvodio Kawhi Leonard sa 30 koševa i 9 skokova, Paul George je dodao 21, dok Mavsima nije pomoglo 29 poea i 10 skokova Luke Dončića iako je Slovenac imao još dva suigrača koja su postigla više od 20, Tima Hardawaya mlađeg sa 22 i Spencera Dinwiddiea sa 21.

Clippersi su ovom pobjedom skočili na šesto mjesto Zapada s omjerom pbojeda i poraza 25-24, tik iza petih Mavsa koji su pali na omjer 25-23. 

Jan 22, 2023; Dallas, Texas, USA; LA Clippers center Ivica Zubac (40) drives to the basket past Dallas Mavericks guard Luka Doncic (77) and center Dwight Powell (7) during the first quarter at the American Airlines Center. Mandatory Credit: Jerome Miron-USA TODAY Sports Photo: Jerome Miron/REUTERS
Foto: Jerome Miron/REUTERS

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić sudjelovao je u 112-110 domaćoj pobjedi Phoenix Sunsa protiv Memphis Grizzliesa u NBA ligi sa 14 koševa, 8 skokova i 4 asistencije za 20:48 minuta provedenh u igri.

Šarić je odlično šutirao za dva pogodivši sva četiri pokušaja, promašio je svoj jedini šut za tricu no ubacio je šest od sedam slobodnih bacanja uključujući i oba za vodstvo svoje momčadi 112-108 12 sekundi prije kraja.

Sunsi, koji se ove sezone bore za mjesto u doigravanju, protiv trenutačno druge momčadi Zapadne konferencije imali su i 19 koševa prednosti devet minuta prije kraja, no Grizzliesi su se predvođeni Jaom Morantom uspjeli vratiti u utakmicu, no nisu imali vremena i za preokret.

Najefikasniji u dresu Phoenixa bio je Mikal Bridges sa 24 koša, Chris Paul je dodao 22 uz 11 asistencija, dok su Grizzliese predvodili Morant sa 27 i Desmond Bane sa 24 poena.

S omjerom pobjeda i poraza 24-24 Phoenix je trenutačno sedmi sastav Zapadne konferencije, dok je Memphis sa 31-15 drugi na Zapadu, iza Denver Nuggetsa koji su vodeći sa 33-14.

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije