Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jednako kao euro 2008.

Finale SP-a gledalo milijun Hrvata na TV-u

banely (1)
Screenshot: HTV
16.07.2010.
u 10:12

Popratna emisija posvećena Svjetskom prvenstvu - Afrovizija - imala je dnevnu gledanost, nakon utakmica tog dana, od osam posto, kaže Kovačević.

Najgledanija utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva, kao što se i očekivalo, bio je finale između Španjolske i Nizozemske. Prema preciznim podacima, finale je na TV ekranima pratilo 1,05 milijuna građana Hrvatske (AMR/gledanost: 25,6%).

– Još je zanimljiviji podatak da se u to vrijeme uz dvije trećine upaljenih televizora u Hrvatskoj gledalo utakmicu između Španjolaca i Nizozemaca – istaknuo je Bruno Kovačević, urednik sportskog programa HTV-a.

Koliki je bilo zanimanje za finalnu utakmicu govori i podatak da je čak i kviz "Lopta je okrugla", emitiran u poluvremenu utakmice, pratilo 19,2 posto Hrvata.

– Puna tri sata nogometnog spektakla, od početka finala u 20.30, pa sve do dramatičnog kraja i dodjele pehara u 23.20, na HTV2, imalo je gledanost od čak 21,7% – istaknuo je Kovačević.

Uz finalnu utakmicu, najgledaniji su bili polufinalni susreti, a na četvrtom mjestu po gledanosti (800.000 gledatelja uz TV prijamnike) bila je utakmica osmine finala između Španjolske i Portugala, dok je na petome mjestu utakmica iz skupine prvog kruga između Australije i Srbije (15,6 posto gledanosti).

– Treba istaknuti da su čak 33 utakmice nogometnog prvenstva imale gledanost iznad deset posto, što je ovih dana prosječna gledanost, primjerice, Dnevnika Nove TV i HRT-a ili RTL-ovih Vijesti. Uspoređujući utakmice Svjetskog prvenstva u JAR-u s Europskim prvenstvom prije dvije godine, gledanost je jednaka. Ne zbrajamo li pri tome utakmice u kojima je igrala Hrvatska – rekao je Bruno Kovačević.

Odličnu gledanost imala je i popratna emisija posvećena SP-u – Afrovizija.

– Imali smo prosjek gledanosti od oko osam posto nakon utakmice, što je veća gledanost nego što su imale emisije 2008. godine za vrijeme europskog prvenstva. Jasno, to se odnosi na dane kada nije igrala hrvatska reprezentacija – ističe Kovačević.

Te bi brojke bile možda i dvostruko više da je na SP-u igrala Hrvatska.

– Naravno, no i sa gledanošću u protekla 32 dana jako smo zadovoljni – zaključio je Kovačević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije