Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smanjen kadar

Feyenoord i Mallorca bi Ivanušeca. Dinamo otpisao jednog igrača

Brdo kod Kranja: Igrači Dinama nakon prve pripremne utakmice odradili trening
Foto: Marko Lukunicl/PIXSELL
1/4
12.07.2023.
u 08:00

Nizozemci su zasad na oko osam milijuna eura, što im je i klupski rekord kad je riječ o kupnji, no to je puno manje od onoga što traži Dinamo. U utrku se iznenadno uključila i Mallorca koja, financijski restrukturirana, planira velika ulaganja i podizanje na višu razinu

Ode li Luka Ivanušec u Feyenoord, mogao bi se brzo vratiti u Maksimir. Naime, Feyenoord je prvak Nizozemske i ima izravni plasman u skupinu Lige prvaka. Uz to, vjerojatno će biti u prvoj jakosnoj skupini na ždrijebu skupina, a kako je Dinamo u trećem "potu", mogli bi se susresti. No do toga je dalek put, prije svega Dinama, koji do skupine elitnog nogometnog natjecanja treba preskočiti tri prepreke. Zasad se zna da će u drugom pretkolu igrati protiv boljeg iz sraza Astane i Dinama iz Tbilisija (svoju prvu međusobnu utakmicu igraju danas), nadamo se da će to plavi proći, no onda ih čekaju još dvije prepreke, s tim da će i tamo biti nositelji.

Ivanušec bi bio rekordan

Isto tako Feyenoord još nije poslao ponudu koja bi zadovoljila maksimirski klub, a plavi će teško pristati na manje od 12 milijuna eura. Nizozemci su zasad na oko osam milijuna eura, što im je i klupski rekord kad je riječ o kupnji. No nije Feyenoord jedini zainteresirani klub koji se veže za Ivanušeca. Sad se pojavila i Mallorca, španjolski klub koji je u prošloj sezoni završio na devetome mjestu.

GALERIJA Ovako je Dinamo proslavio naslov prvaka, na Maksimiru se skupilo 16.000 gledatelja

Brdo kod Kranja: Igrači Dinama nakon prve pripremne utakmice odradili trening
1/9

Španjolski klub, doznajemo iz menadžerskih krugova, jako je zagrijan za dovođenje Ivanušeca. O tome se nije pisalo i ta vijest došla je kao grom iz vedra neba pa je po tome i pomalo iznenađujuća.

Mallorca je bila u financijskim problemima, no nedavno je restrukturirana, dugogodišnji klupski predsjednik Andy Kohlberg, bivši tenisač i potpredsjednik Phoenix Sunsa, postao je većinski dioničar. Planira velika ulaganja i želi ih podići na znatno višu razinu te stvoriti klub koji će se tijekom dvije, tri godine stalno plasirati u Ligu prvaka. I u tim njegovim planovima Luka Ivanušec odlično kotira. No vidjet ćemo hoće li poslati ponudu plavima i kolika će ona biti. No Ivanušec im igrački odgovara, još provjeravaju njegove životne navike, a tu sigurno neće biti ništa sporno.

VEZANI ČLANCI:

Igor Bišćan još je malo smanjio kadar igrača prve momčadi. Mladi stoper Jakov Gurlica otišao je u slovenski Bravo na posudbu. On je u siječnju ove godine potpisao ugovor s plavima do siječnja 2026. godine. Perspektivni stoper igrao je za prvu momčad u kupu protiv Splita te u završnih 13 minuta u porazu od Šibenika. Ante Čačić uveo ga je na poziciju zadnjeg veznog. U ovom trenutku u prvoj momčadi teško bi dobio veću minutažu i odlazak na posudbu pametan je potez za ovog 19-godišnjaka.

Štefulj se nije nametnuo

U prvoj momčadi više nije ni Daniel Štefulj, koji je premješten u skupinu igrača koji posebno treniraju i plavi rade na njegovu transferu. U Dinamo je došao prije dvije i pol godine iz Rijeke za milijun eura, no ni kod jednog se trenera nije izborio za svoju poziciju iako je lijevi bek deficitaran u Dinamu i plavi tu traže novo rješenje. Bio je na posudbi u Celju i upisao je osam nastupa u slovenskoj ligi, a u Dinamu je u te dvije i pol godine nastupio 18 puta.

VIDEO Dinamo remijem na Poljudu osvojio 24. naslov prvaka Hrvatske

 

Komentara 1

Avatar mrIvan
mrIvan
09:06 12.07.2023.

Mallorca je točan odgovor Luka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije