Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra predstavljanje

Evo tko će naslijediti Acu Petrovića na klupi Hrvatske

Aco Petrović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
15.09.2017.
u 14:35

Naslijediti bi ga trebao Ivica Skelin, njegov pomoćnik u posljednja dva mandata i trener Splita.

Hrvatski košarkaški savez danas je priopćio kako je nakon ispadanja Hrvatske u osmini finala Eurobasketa raskinuo suradnju s izbornikom Aleksandrom Petrovićem. Kako doznajemo, naslijediti bi ga trebao Ivica Skelin (43), njegov pomoćnik u posljednja dva mandata i trener Splita.

Košarkaški savez je za sutra sazvao konferenciju za novinare pa se očekuje kako će tada predstaviti novog izbornika. 

Skelina čeka teška zadaća jer će morati stvoriti posve novu reprezentaciju koja će morati proći kroz kvalifikacije bez Šarića, Bogdanovića, Bendera, Žižića, Zupca i Hezonje, dakle svih naših NBA igrača, ali i onih koji će, kao Simon, igrati u Euroligi. Valja reći da u toj priči najvjerojatnije neće biti ni veterana Popovića, Žorića, Ukića i Tomasa, osim ako netko od njih, a tome je najskloniji Tomas, ne odluči pomoći reprezentaciji u teškom tranzicijskom razdoblju.

Inače, Skelin je devet godina radio u Belgiji i Nizozemskoj te je dvaput vodio Split s kojim je prošle sezone postigao odlične rezultate dovevši momčad do vodeće pozicije prije doigravanja. 

Kao kandidati za Acinog nasljednika još su se spominjali Ante Nazor, Piksi Subotić, Veljko Mršić...

Komentara 22

BI
bitfojc
14:59 15.09.2017.

očekivano za Hrvatsku, postaviš osobu bez ikakvih rezultata i bez autoriteta koju možeš kontrolirati, a za rezultate koga briga? svaka čast Splitu, ali rezultati koje je taj trener postigao sa Splitom, kao i sa belgijskim klubovima koje je trenirao su u rangu juniorske košarke i njemu dati da reprezentaciju je po meni gore izbor i od Čačića.

NV
NV
15:00 15.09.2017.

Nevjerojatno.

PA
pan-am
15:31 15.09.2017.

Ne kužim kaj se uzbuđujete ,pa ovo stanje traje već 20 godina ,al zanimljivo kao i u svim sportovima trener je kriv hehe baš smiješno. Neide i točka ,zadovoljimo se mrvicama !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije