Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Europski prvak poginuo na bojišnici u Ukrajini: Bio je dragovoljac u Donbasu

Screenshot twitter
02.02.2023.
u 14:39

Bio je vlasnik jednog od najsnažnijih low kickova u modernom kyokushinu. Sergej Uvitsky imao je 41 godinu, sportaš iz Perma. Diplomirao je na Permskom nacionalnom istraživačkom politehničkom sveučilištu

Velik broj sportaša iz Ukrajine i Rusije dao je svoje živote u oružanom sukobu dviju zemalja koji traje od 24. veljače prošle godine.  Posljednji među žrtvama je Sergej Uvicki. Osvajač srebrne medalje na Europskom prvenstvu u karateu (2010.) i glavni tajnik Kyokushin federacije Rusije. Poginuo je u ratnom području tijekom izvršavanja borbene zadaće.

Sergej Uvicki je poginuo tijekom obavljanja borbene zadaće u Donbasu  Imao je 41 godinu, bio je zaslužni sportaš Rusije. Na ratište je otišao kao pripadnik dobrovoljačkog odreda 'Sojuz' RSBI, koji čine bivši i sadašnji sportaši. U ovom odredu bilo je preko 100 poznatih sportaša i instruktora. U prosincu 2022. prošli su obuku u Čečeniji, u centru Gudermes. Od 5. siječnja odred je poslan na bojište u Donbas.

 

 

Osim Uvitskog, u sastavu su Sergej Plekhanov (dvostruki prvak Oyama kupa u Japanu, japanski K1 prvak), Viktor Gorn (prvak Svjetskog kupa, europski prvak), Vsevolod Mohairev (trener i voditelj jedne od gradskih kyokushinkai organizacija ). Zapovjednik ekipe je Ramil Gabasov (izvršni direktor RSBI i direktor Univerzalne karate asocijacije).

- Kyokushin federacija Rusije izražava najdublju sućut Sergejevoj obitelji i prijateljima i svima koji su imali sreću poznavati ovu svijetlu osobu. Počivaj u miru Uvijek ćemo te se sjećati - stoji u priopćenju organizacije.

 

Komentara 6

LA
laptopxp1
17:06 02.02.2023.

Otišao kao okupator u drugu državu, nikakva šteta.

PR
pravednik2
16:01 02.02.2023.

Putler će ga posmrtno nagraditi. Nov moskvič će mu stojati na grobu.

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
15:11 02.02.2023.

Rusima doživotno zabraniti sudjelovanje na OI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije