Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ždrijeb

Doprvaci svijeta u nedjelju će doznati suparnike u kvalifikacijama za EP

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Marko Prpić/Pixsell
01.12.2018.
u 11:54

Ždrijeb kvalifikacijskih skupina počinje u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu u Convention Centru u Dublinu

Doprvaci svijeta u nedjelju će doznati suparnike u kvalifikacijama za EP. Hrvatska nogometna reprezentacija je ispala iz A razreda Lige nacija, ali je zadržala status nositelja.

Ždrijeb kvalifikacijskih skupina počinje u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu u Convention Centru u Dublinu. Europsko nogometno prvenstvo se tijekom lipnja i srpnja 2020. igra u 12 država.

>> Pogledajte što su reprezentativci i izbornik Dalić rekli nakon povratka iz Engleske

Vatreni se nalaze u prvom bubnju zajedno s još devet reprezentacija. Uefa je odlučila da se sljedeći EP igra diljem Europe pa će tako svih 55 reprezentacije igrati u kvalifikacijama.

Bit će deset skupina, u pet će igrati pet reprezentacija, a u ostalima šest. Kvalifikacije počinju 21. ožujka.

Četiri momčadi koje igraju završni turnir Lige nacija Portugal, Engleska, Nizozemska i Švicarska imat će poseban status te će biti nositelji u skupinama A do D koje će imati po pet reprezentacija.

Ždrijeb će biti poludirigiran, pa se tako se tako neke reprezentacije ne mogu naći u istoj skupni, a to su Srbija i Kosovo, Armenija i Azerbajdžan, Španjolska i Gibraltar, BiH i Kosovo, te Rusija i Ukrajina.

Na ždrijeb će također utjecati i mogući vremenski uvjeti, pa se tako u istoj skupni neće moći naći više reprezentacija u čijim su zemljama velike hladnoće. Vodit će se računa i o udaljenosti između zemalja, pa se tako ne može dogoditi da Islanđani putuju u Gruziju ili obrnuto.

Hrvatska nogometna reprezentacija
1/9

Evo jakosnih skupina:

Prva: Engleska, Nizozemska, Švicarska, Portugal, Španjolska, HRVATSKA, Belgija, Francuska, Italija, Poljska,

Druga: Njemačka, Danska, Češka, Austrija, BiH, Island, Rusija, Švedska, Ukrajina, Wales,

Treća: Bugarska, Izrael, Irska, Škotska, Norveška, Srbija, Slovačka, Turska, Sjeverna Irska, Finska,

Četvrta: Mađarska, Rumunjska, Albanija, Cipar, Estonija, Gruzija, Grčka, Litva, Crna Gora, Slovenija,

Peta: Bjelorusija, Armenija, Gibraltar, Azerbajdžan, Kazahstan, Kosovo, Luksemburg, Makedonija, Moldavija, Ovčji otoci,

Šesta: Andora, Latvija, Lihtenštajn, San Marino, Malta.

Komentara 1

Avatar kamilica sa vegetom
kamilica sa vegetom
15:59 01.12.2018.

"Ždrijeb će biti poludirigiran, pa se tako neke reprezentacije ne mogu naći u istoj skupni.....Na ždrijeb će također utjecati i mogući vremenski uvjeti...blabla..." Znači bit će izmanipulirano do kraja. Svaka promjena lošija od druge. Izgleda da ne znaju što će od dosade. Za nas je bolje da dobijemo jake protivnike, to nam leži više nego oni takozvani mali. ♥ HR HR HR HR ♥

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije