Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČITA DISKRIMINACIJA

Đokoviću poslan jasan ultimatum, on odgovara: Ne mogu vjerovati da smo spali na to

Zadar: Teniski turnir Adria Tour, ekshibicijski meč Novaka Đokovića i zvijezda Toura
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/5
22.10.2021.
u 07:00

– Nemam posebnu poruku za Đokovića. Imam poruku za sve koji žele doći u Australiju, pa i za njega – morat će se cijepiti dvjema dozama – ponovio je australski ministar.

Ono što su Australci na početku odašiljali prilično uvijeno, sada je postalo bjelodano: neće dopustiti stranim tenisačima i tenisačima da nastupe na Australian Openu ako nisu cijepljeni. Bez obzira na općepoznatu činjenicu da je Australija kontinent i zemlja za sebe (pomalo izolirana), takva je objava prilično iznenađujuća. Jer ni u jednoj državi još cjepivo protiv koronavirusa nije uvedeno kao (zakonska) obveza, nego je još uvijek na razini preporuke.

– Dobili smo savjet od naših zdravstvenih radnika i naših zdravstvenih savjetnika da u Australiju ne puštamo ljude koji se nisu cijepili dvjema dozama – rekao je australski ministar useljeništva Alex Hawke na konferenciji za medije, a na upit o Novaku Đokoviću odgovorio je:

– Nemam posebnu poruku za Đokovića. Imam poruku za sve koji žele doći u Australiju, pa i za njega – morat će se cijepiti dvjema dozama – ponovio je australski ministar.

Situacija je sada jasna, Đokoviću je poslan ultimatum: ili će se cijepiti ili ništa od obrane Australian Opena i osvajanja 21. Grand Slam naslova. On sam zasad ne otkriva što će učiniti, ne zna se je li cijepljen ili nije, ali se pretpostavlja da nije. Kao što se zna, on je prije nešto više od godinu dana, nakon zadarskog Adria Toura, prebolio COVID-19.

– Pratim situaciju, a konačnu odluku donijet ću početkom studenoga. Strašno je to što se događa u društvu između cijepljenih i necijepljenih. Ne mogu vjerovati da smo spali na to da diskriminiramo ljude prema tome hoće li se cijepiti li neće. Jako sam razočaran društvom i medijima koji vrše pritisak na sve ljude – kazao je Đoković.

Nešto bi o ovome trebale reći i teniske organizacije, prije svega ITF, ATP i WTA, ali one zasad šute ili tek s vremena na vrijeme nešto nemušto promrmljaju. U principu pravilo bi bilo da, ako zemlja domaćin (Australija) ne može osigurati ulazak svima, onda joj se natjecanje oduzima. No ovdje se očito radi i o drugim interesima, ne samo zdravstvenim, pa na djelu imamo svojevrsni presedan.

I očitu diskriminaciju igrača iz inozemstva u odnosu na australske tenisače, koji, kako zasad stvari stoje, za nastup neće morati biti cijepljeni. 

Ključne riječi

Komentara 130

Avatar Upitnik30
Upitnik30
07:18 22.10.2021.

Zašto se onda nitko ne usudi donijeti odluku da je cijepljenje obavezno i time snositi posljedice za negativne nuspojave? Australski sportaši ne moraju biti cijepljeni, stranci moraju, a za sve je to na razini preporuke.. Je, da, preporuke.. Bolesno.

AA
Aartur
08:14 22.10.2021.

Država ucjenjuje građane cjepivom, a istovremeno je kompanije koje ga proizvode unaprijed oslobodila bilo kakve odgovornosti. Takvi licemjeri sigurno neće stati na samo jednoj ucjeni.

DU
Deleted user
09:06 22.10.2021.

Pogledajte i potrazite na internetu kako australska policija brutalno provodi naselje nad gradjanima koji su protiv cjepljenja. Cipelarenje.. udaranje pendrekom.. saketanje i to ljudi iz cista mira sve je to asortiman brutalnosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije