Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADA DRAŽEN PETROVIĆ

Hrabroj Hani nagrada jer je spasila kolegu iz mora

Hana Dragojević
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
11.09.2015.
u 10:09

Najperspektivnijim mladim sportašima proglašeni su 16-godišnja skijašica Lana Zbašnik i 14-godišnji tenisač Duje Ajduković

Streljačica Valentina Gustin i tenisač Borna Ćorić ovogodišnji su dobitnici Nagrade Dražen Petrović za najuspješnije mlade sportaše Hrvatske. I dok je Borna, koji igra turnir u Kolumbiji, na svečanost poslao majku, Valentina je došla osobno da bi uživala u počastima koje je dobila u Draženovu muzeju.

Nagrada se dijelila i u ekipnoj konkurenciji, a tu su lovorike pobrale džudašice i košarkaši. Džudašice su bile srebrne na Svjetskom i Europskom kadetskom prvenstvu, a košarkaši također srebrni na Svjetskom prvenstvu do 19 godina u Grčkoj.

Skakači u vodu Hrvoje Brezovac i Juraj Melša dobitnici su nagrade u kategoriji najuspješniji sportski par, štafeta ili posada jer su bili četvrti na Europskim igrama.

Najperspektivnijim mladim sportašima proglašeni su 16-godišnja skijašica Lana Zbašnik i 14-godišnji tenisač Duje Ajduković. Lana je pobjednica Topolina, neslužbenog SP-a za kadete, a Duje je prvak Europe do 14 godina.

Najveći pljesak dobila je jedriličarka Hana Dragojević, ali za dobro djelo učinjeno još 2013. godine kada je odustala od utrke da bi iz mora spasila dječaka Marka Smolića koji je ispod prevrnute jedrilice ostao zarobljen u konopcima.

>> Steph Curry ispunio obećanje i poslao dres u muzej Dražena Petrovića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije