Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI KOLA

Dinamo - Lokomotiva 2:1 - sestra nije mogla ništa starijem bratu

dinamo lokomotiva (1)
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/7
17.08.2013.
u 19:56

Šimunović i Fernandes zabili su za Dinamo, Lokomotivin Puljić je smanjio rezultat

Dinamo je i po deseti put zaredom pobijedio Lokomotivu, ovaj put kao domaćin i Kranjčevićevoj ulici, pa tako Lokosi i danje ne uspijevaju oteti komad torte starijem bratu. No, igrao se dosta dobar nogomet, pred lijepo ispunjenim tribinama. Naime, nakon dugo vremena u Kranjčevićevoj je bio gotovo stotinu metara red za ulaznice, pa su ljudi kasnili na utakmicu. Oni koji su zakasnili deset minuta nisu vidjeli pogodak Dinama, ali i nekoliko lijepih prilika.

>> Jurčić: Sammir još nije spreman, ali koristit ću ga protiv Austrije

Dobar nogomet

Naime, prvo je Marko Pajač zaprijetio jakim udarcem s 20 metara, pa uzvratio na drugoj strani Soudani, da bi plavi poveli nakon prekida. Naime, iz kuta je ubacio Zvonko Pamić, Leko prebacio na drugu vratnicu gdje je Jozo Šimunović spremno dočekao loptu i poslao ju u mrežu. Prvo je poluvrijeme ponudilo dobar nogomet i dosta prilika. U plavom dresu prijetili su Fernandes nekoliko puta, ali baš ga neće gol, Čop, Soudani, no u svakom slučaju puno se pljeskalo u Kranjčevićevoj. Pa i gostima koji su igrali dobro i prijetili preko Pajača i Lendrića, tako da je i Zelenika na golu Dinama imao posla. No, Dinamo je bio bolji, imao i veći posjed lopte (61 posto) i puno više udaraca, dobrih akcija.

- Dobra utakmica, nije jednosmjerna, i Lokomotiva igra dobro iako joj fali puno igrača – kazao je bivši trener Lokomotive i Dinama, a sad Maribora, Ante Čačić koji je utakmicu gledao u društvu obitelji Ivković, supruge i kćeri trenera Lokomotive. Istina, Ivković je imao dosta problema sa sastavom zbog ozljeda i kartona, a u posljednji trenutak otpao mu je i Petar Mišić koji odlično igra otkako je stigao na Kajzericu.

I nastavak susreta krenuo je dobrim akcijama, ponovno su plavi bili blizu novom pogotku, no Čop i Soudani nisu pogodili. A onda je Pivarić ukrao loptu Lokomotivi na sredini, produžio do Husejinovića koji je lijepo povukao i točno proigrao Fernandesa. Ovaj put je Čileanac bio precizan za 2:0. Mogao je Fernandes nakon krasne minijature brzo i do novog pogotka, no za dribling u okretu zaradio je barem pljesak. Zanimljivo, nakon što je uglavnom dobivao zvižduke, publika je ulazak Sammira, prvi put ove sezone je zaigrao nakon ozljede, dočekala bučnim pljeskom.

Zelenika svladan nakon 527 minuta

Pokušali su gosti krasnim, i za koji centimetar nepreciznim udarcem preko Pjace, a Dinamo preko sjajnog ubačaja Sammira i škarica Soudanija. A uspjeli su zabiti preko Puljića pred kraj utakmice, Zelenika je tako svladan nakon 527 minuta. Pljeskalo se i ulasku Alena Halilovića i danas je atmosfera bila stvarno vrlo pozitivna. Doduše, opet je bilo verbalnog delikta, poznatih uvreda na račun prvog čovjek Dinama, ali daleko je biše bilo dobrih, pozitivnih stvari, ali i dobrog nogometa u kojem prvoplasirana Lokomotiva, ipak nije mogla ništa do danas trećeplasiranom Dinamu.

>>Ivković: Ja trener Dinama? Mamić voli Krunu više od čokolade

>>Sammir se vraća u Dinamov sastav protiv Lokomotive

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije