Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOHN HEITINGA

Dalić ih je odbio, sada su pronašli rješenje: Ajax predstavio novog trenera

KATAR 2022 - Dalić i Kovačić održali konferenciju za medije uoči utakmice s Marokom
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.02.2023.
u 19:14

Nizozemski prvak otkazao je suradnju 50-godišnjeg Schreuderu nakon što niza od sedam utakmica bez pobjeda, zbog čega se klub našao na za njih nedovoljno dobrom četvrtom mjestu ljestvice. Zamijenit će 11 godina mlađi, bivši igrača Amsterdamaca.

Nakon što je koncem siječnja Alfred Schreuder (50) dobio otkaz na klupi Ajaxa, momčad nizozemskog nogometnog prvaka do konca sezone vodit će John Heitinga (39). Schreuder je vodio klub od početka ove sezone, kada je zamijenio Erika ten Haga, koji je preselio na klupu Manchester Uniteda. Međutim, nakon niza od sedam kola bez pobjede dobio je otkaz.

Ajax se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu nizozemskog prvenstva sa 37 bodova, pet manje od lidera Feyenoorda. Heitinga je bivši igrač Ajaxa, Atletica i Evertona, a do sada je u klubu vodio momčad do 23 godine.

Podsjetimo, posao je navodno bio ponuđen izborniku hrvatske reprezentacije Zlatku Daliću, no bio je im je tek četvrti na popisu potencijalnih trenera. Dalić ostaje na klupi vatrenih

"Uvjereni smo da je ovo pravo rješenje. Uvjereni smo u Johnove kvalitete i viziju koju ima," kazao je direktor "Kopljanika" Edwin van der Sar.

"Momčad sada mora pobjeđivati, raditi na svom samopouzdanju i dalje se razvijati. Imamo još puno za što se boriti ove sezone," dodao je.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Bill Carson
Bill Carson
23:15 02.02.2023.

Dalić treba otići dok ima ponude i dok je glavni. Prije ili kasnije će biti bačen na ulicu kao đukac. Sudbina svih trenera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije