Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamovci slave

Cvitanović: Spektakl europske razine! Fernandes: Samo je jedan Mr. Derby

Mario Cvitanović
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/2
11.08.2017.
u 22:36

Od igrača sam tražio da učine sebe i sve ostale sretnima, stoga sam i ja sretan čovjek, kaže trener Dinama.

Trener Dinama, Mario Cvitanović, blistao je od sreće nakon pobjede u Rijeci (2:0). 

- Sretan sam čovjek, jer sam bio dio ovakve utakmice, ovakvog spektakla europske razine. Sretan sam najviše iz razloga što sam vidio prije, u tijeku i nakon utakmice, jedinu stvar koju sam tražio od igrača - da budu sretni, da se vrate s osmjehom i da izađu s osmjehom. Da učine sebe i sve ostale sretnima, stoga sam i ja sretan čovjek - započeo je glavni trener ne nadodao.

- Svaka utakmica i svaki protivnik nosi određene zahtjeve. Međutim, stil i automatizmi u našoj igri moraju biti prepoznatljivi. Radimo na tome svakodnevno, kroz treninge i kroz utakmice. To je dobro, tako moramo nastaviti, ali nema euforije i pretjeranog uzbuđivanja s obzirom da smo na početku priče i onoga što stvaramo. Kao što sam već rekao, neću izdvajati pojedince, svi su oni igrači Dinama. Od prvog pa do zadnjeg igrača, a ekipa je najvažnija. 

Mario Cvitanović
1/9

Na pitanje je li ovo najbolji Dinamo pod njegovim vodstvom, trener je izjavio: 

- Automatizmi su nešto što se konstantno treba raditi i što zahtjeva vremena. Ponekad i protivnik dopusti da napraviš nešto, ponekad svojom postavkom i prepoznavanjem situacija dolaziš u dobre prilike. Proces stvaranja igre nije od danas do sutra, i ja na tome inzistiram. Kao trener ne gledam da je ovo najbolja naša igra, već gledam da u svakoj utakmici i svakoj situaciji budemo bolji nego što smo bili u prethodnoj. Treba ostati ponizan i čvrsto na zemlji. 

Cvitanović nije želio govoriti o idućoj utakmici ali je poručio:

- Poželio bih sreću svim hrvatskim klubovima u europskim natjecanjima. Za hrvatski nogomet puno bi značilo da imamo što više predstavnika u skupinama europskih natjecanja. 

A dvostruki strijelac Junio Fernandes kazao je da momčad mora nastaviti u ovom ritmu. 

- Ne znam je li ovo moja najbolja utakmica za Dinamo, bilo ih je dosta, treba nastaviti ovako raditi. Osjećam se fizički bolje i s mnogo više samopouzdanja, sretan sam zbog toga. Mr. Derby? Samo je jedan Mr. Derby, ja sam samo Junior -  rekao je Čileanac.

Komentara 1

ŽU
žuti
16:24 12.08.2017.

Rijeka dokazuje da je prošlo prvenstvo bilo samo bljesak i da će se ponoviti Keku isto ono što i Raneriju nakon iznenađujućeg osvajanja prvenstva u Engleskoj! No i u Maksimiru nema puno razloga za slavlje jer je momčad tek uu stvaranju, ima jako puno mladih i neiskusnih igrača sa kojima se može biti uspješan u domaćim natjecanjima ali ozbiljniji uspjeh u EU-Ligi nije ni blizu! Neiskusni trener koji je doletio na klupu iz vedra neba previše ističe svoju emotivnost i to nakon dva uspješna domaća rezultata, no biti će interesantno dočekati i njegove izjave i ponašanje nakon neuspjeha!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije