Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi na Rujevici

Franko: Rijeka može proći i Olympiakos!

Franko Andrijašević
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
11.08.2017.
u 17:14

Znam da nije lako nadomjestiti igrače, ali ne sumnjam jer znam kakva je to ekipa i kakav trener, kaže Andrijašević.

Prvi derbi Rijeke i Dinama nakon iznenađujuće duple krune i prvi nakon odlaska s Rujevice najboljeg igrača šampionske sezone 2016./17. Franko Andrijašević (26) iz Belgije prati bivši klub. Javio se iz Genta...

– Gledao sam uzvratnu utakmicu protiv Red Bull Salzburga i dio utakmice u Osijeku. Sve pratim i čitam da će protiv Dinama u derbiju nedostajati 4-5 igrača, što je zaista nezgodna situacija. Ne znam kakvi su novi igrači pa mi je teško prognozirati, ali što se općenito Rijeke tiče, ni najmanje ne sumnjam da će uspjeti naći svoj put, da će trener napraviti svoje. Teško je reći kakva je sad situacija, ali Rijeka je pravi klub koji ima viziju budućnosti – kaže Andrijašević čiji je odlazak početkom ljeta bio nekako očekivan pa ga je riječki navijački puk lakše podnio nego ovaj posljednji Stefana Ristovskog u Sporting.

– Drago mi je što je uspio ostvariti transfer, razmijenili smo poruke. Vidim da se puno priča je li tajming promašen, no meni je to glupo komentirati.

Razlika u infrastrukturi

Rijeka će živjeti i nakon Ristovskog, kao što je i nakon Frankova odlaska, no kakve su joj šanse da tako ranjena uđe u skupinu LP-a?

– Rijeka ima šanse! Čitam da se Olympiakos proglašava favoritom, i Milić je rekao da oni o suparniku ne razmišljaju. No Rijeka nije bilo koji suparnik, to je klub u kojem se zna tko što radi i može svakom zagorčati život. Uzvrat je na Rujevici, a mislim da već iz Pireja Rijeka može ponijeti dobar rezultat. Da, oni su bogatiji, ali bio je i Salzburg pa je ispao. U redu, grčki je prvak bio najgori ždrijeb, no Rijeka može ući bez pritiska jer ima u džepu šest europskih utakmica, ispunila je plan. Najbolje znam kakva je to ekipa jer sam bio njen član i kažem vam: uđu li u te utakmice zdravi, bez kartona, šanse su dobre – kaže Franko kojeg su jako razveselili uspjesi naših klubova.

– Žao mi je samo što je i Hajduk dobio najtežeg suparnika. Navijat ću da svi prođu, Osijekov je uspjeh fenomenalan, kad samo usporedim tu momčad s onom od prije dvije-tri sezone... Baš mi je drago zbog njih – rekao je Andrijašević pa se okrenuo usporedbi s Belgijom:

– Kratko sam tu, ali već vidim da je razlika u infrastrukturi ogromna. Kamo god dođeš, ambijent je vrhunski, tereni odlični, lijep je svaki stadion, na utakmicama je 20 do 25 tisuća gledatelja. Kod nas je u Hrvatskoj tako samo na dva-tri stadiona. I odmah se drukčije osjećaš – kaže Franko koji je golgeterski niz iz Rijeke nastavio već u premijeri u belgijskom prvenstvu, u 1. kolu protiv St. Truidena.

Nažalost, zadesila ga je i neugodna ozljeda vrata zbog koje je propustio utakmicu s Antwerpenom.

Kamere na ulicama

– U tjedan dana dvaput mi se dogodila ta ozljeda, vrat mi je otišao unazad, s tim što je prvi put bilo puno neugodnije. Polako se oporavljam, ide nabolje. I Lovre (Kalinić, op. a.) imao je problema s prstom na nozi pa očekujem da će od sljedećeg kola početi braniti – kaže Franko kojem su se prije dva tjedna u Gentu pridružile supruga Marina i kći Barbara.

– Još skupljam dojmove o ligi, no jasno je da su Club Brugge i Anderlecht klubovi od kojih se očekuje borba za naslov, dok se mi želimo uključiti. Kiksali smo u Europi, htjeli smo ne samo proći Altach nego i ući u skupinu. Lošije smo krenuli, ali dići ćemo se – kaže Franko kojem su u prilagodbi pomogli Lovre i ostali suigrači s našeg govornog područja.

– Gent je lijep, stari grad. Sigurnost? Na svakih 500 metara su kamere na ulici. Snimaju promet, ali tu su i za slučaj terorističkih napada.

Komentara 2

ČI
čikaga
19:07 11.08.2017.

Još koji mjesec pa Rijeka može računati na povratak Franka,kao što se i Šušić zadržao u Belgiji. Tamo treba begati i samo begati, a ne paradirati kao na špancirfestu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije