Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derbi na Rujevici

Rujevica pala prvi put u povijesti, Dinamo slavio u Rijeci

Rujevica pala prvi put u povijesti, Dinamo slavio u Rijeci
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
11.08.2017. u 21:01

U petom kolu HNL-a Dinamo je u velikom derbiju na Rujevici iznenadio prvaka Rijeku i slavio s 2:0. Plavi su zasluženo došli do velikog trijumfa, a oba pogotka na susretu zabio je preporođeni Junior Fernandes.

Treneri u problemima

Uvertira u utakmicu nije bila dobra za oba trenera jer su se našli u velikim problemima oko sastava. Rijeka nije mogla računati na Vešovića, Maleša i Gavranovića, a Keku je ovog tjedna otišao i Ristovski. Modri su, pak, došli bez dva važna igrača - Soudanija i Ćorića...

Maksimirski klub, kojeg je večeras na punu Rujevicu dopratilo nekoliko stotina BBB-a, nametnuo se na terenu od prve minute i kontrolirao igru, iako nije puno prijetio. No, već u 11. minuti Cvitanovićeva momčad je povela. Nakon ubacivanja iz kornera nastala je gužva, lopta je nekako došla do Čileanca Fernandesa koji nije najbolje zahvatio loptu, ali iz blizine trese mrežu.

Rijeka je tada malo preuzela posjed lopte, ali nije to bila ni izbliza ona momčad koja nas je oduševljavala, izostanci su ostavili trag pa nije ni bilo pravih prilika. S druge strane Dinamo je u 40. minuti riješio susret. Gojak je ubacio, a Zuta igrao rukom i sudac je opravdano pokazao na bijelu točku. Junior Fernandes je preuzeo odgovornost i zabio svoj drugi gol za, pokazalo se kasnije, konačni rezultat.

Derbi Rijeka - Dinamo na Rujevici
1/9

U nastavku je Rijeka bila bolja nego u prvom dijelu, ali nije uspjela zabiti. Posebno je pritisnula nakon što je Čeh Lecjaks u 59. dobio drugi žuti karton, no nije imala sreće. Dvaput je u drugom dijelu gađala okvir gola - prvi put je Jelić u 53. pogodio vratnicu, a Črnic pred kraj i gredu. 

Prekinut veliki niz

Dinamo je tako pokazao Rijeci da će ove godine imati puno ozbiljnijeg konkurenta za naslov prvaka, ovom pobjedom već joj je pobjegao na četiri boda. Isto tako, modri su prvi koji su uspjeli slaviti na Rujevici i tako su prekinuli Rijekin niz od 43 utakmice bez poraza na ovom stadionu.

Najtrofejnijem hrvatskom klubu ovo je bilo 13. slavlje u Rijeci otkako je HNL-a, a ukupno čak 42 pobjeda nad ovim rivalom.

HNL, 5. kolo:

Rijeka - Dinamo 0:2 (Junior Fernandes 11', 40')

Rijeka: Sluga; Martić (0d 64. Heber), Župarić, Elez, Zuta; Kvržić, Matei (od 87. Ajayi), Bradarić, Mišić; Gorgon; Jelić (od 80. Črnic)

Dinamo: Livaković; Stojanović, Sigali, Benković, Lecjaks; Moro, Antolić (0d 67. Doumbia); Olmo, Gojak, Fernandes; Henriquez (od 61. Sosa).

Komentara 52

KO
korisniksb
20:29 11.08.2017.

Nemaš kaj,a lijepo im je Zdravko rekao...ovo se dogodilo sada i nikad više.

PA
pappmisi
19:33 11.08.2017.

Dokle suci tolerirati prljavu igru Rijeke ???

CU
cungalunga
19:49 11.08.2017.

Imperij uzvraća udarac...za Dinamo je osvajanje naslova od strane Rijeke bila najbolja stvar ikad. Pogotovo u pogledu Europske lige u kojoj uz ovakvu borbenost i rastrčanost kakvu danas gledamo imamo jako dobre šanse #šugavaRijeko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije