Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ĆIRO BLAŽEVIĆ:

Damir Burić uskrsnut će bijele jer ima hajdučko srce

Damir Burić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
15.07.2015.
u 16:20

'Trener ili zna ili ne zna. Da bi uspio, mora raditi puno.'

Pobjeda u Dugopolju i remi u Maksimiru još jednom su u prvi plan izbacili novog Hajdukovog trenera Damira Burića. Miroslav Blažević javio nam se s odmora u Kraljevici. Naravno da je pratio nogometna zbivanja ovih dana. Najaktualnija tema, naravno, još uvijek je derbi između Dinama i Hajduka. Još je prerano govoriti o tome što je Hajduku donio novi trener Damir Burić Šolta.

Vidi se sistematičnost

– Čini mi se da je Hajduk pogodio dovođenjem Damir Burića. Hajduku je donio potreban impuls i znanje koje je svih godina prikupljao u Njemačkoj. Vidi se da je istodobno ostao vjeran duhu i tradiciji Hajduka da uvijek igra hrabro. To je jako važno zbog kohezije navijača i tog kluba. Po tome je Hajduk uvijek bio poseban. Potpuno mu vjerujem i mislim da će uskrsnuti Hajduk. Samo mu treba dati vremena i biti strpljiv. Nema dvojbe da posjeduje znanje – počeo je Ćiro.

Burićeva momčad u utakmici protiv Dinama branila se puno sistematičnije nego što je to bio slučaj u prethodnim derbijima. Po načinu na koji je postavio igru očito je da Burić razumije igru. Naravno, čovjek je godinama radio u Njemačkoj. U igračkoj karijeri prošao je kroz GOŠK Dubrovnik, Split, Waldhof Mannheim, Borussiju Mönchengladbach, dok je kao trener radio u Freiburgu, Bayer Leverkusenu, Werderu iz Bremena. Hajduk mu je prvi samostalni posao. Burić je u Kölnu završio slavnu Nogometnu akademiju Sepp Herberger, nazvanu po čovjeku koji je kao izbornik tadašnje Zapadne (SR) Njemačke osvojio Svjetsko prvenstvo 1954. godine, svladavši senzacionalno tada favoriziranu mađarsku "laku konjicu" u finalu. U istoj akademiji, primjerice, školovao se i Zvonimir Soldo. U Burićevoj "klasi 2005.", diplomirali je još i Robin Dutt, kojemu je bio pomoćnik u Werderu, te nekadašnji njemački reprezentativci Andreas Möller i Heiko Herrlich.

Gospodski maniri

Burić je samozatajan i umjeren u izjavama, gospodskih manira. Očito je da nije sklon euforiji. To je dio osobnosti koju je očito izbrusio u Njemačkoj. Nakon prvih utakmica od momčadi će tražiti disciplinu u igri i odgovornost prije svega.

– Ma zaj..i to. Kakva njemačka disciplina, hrvatski su treneri najbolji. Pusti te priče o njemačkoj disciplini. Lako ti je trenirati momčad u kojoj imaš sve vrhunske igrače. To o njemačkoj disciplini izmislili su naši gastarbajteri – u svom stilu kaže Ćiro.

Kada je riječ o Burićevoj osobnosti, dovoljno govori izjava da ne podnosi poraze.

– Porazi me živciraju. Kada moj klub izgubi, ne mogu se ni privatno opustiti, nasmijati, zabaviti na bilo koji način. Kada izgubimo – nepodnošljiv sam! Rad je ključ, ustrajati se mora čak i kada ste nervozni i kada ne ide... – jasna je Burićeva filozofija.

>>Ohandza ne putuje u Sloveniju, zamijenit će ga Maglica

Komentara 2

RA
rasimcanaj-
17:23 15.07.2015.

– Porazi me živciraju. Kada moj klub izgubi, ne mogu se ni privatno opustiti, nasmijati, zabaviti na bilo koji način. Kada izgubimo – nepodnošljiv sam! >>>> Priviknut ces se ti brzo. Sa ovakvim igracima i upravnim odborom neces daleko dogurati

DU
Deleted user
18:18 15.07.2015.

Svake godine isto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije