Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naglasak

Ćirine akrobacije su dosadne, no on mora ostati u Hrvatskoj!

'25.11.2012., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 17. kolo, NK Zagreb - Dinamo Zagreb. Trener Zagreba Miroslav Ciro Blazevic slavi prvu pobjedu.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL'
Grgur Zucko/PIXSELL
Autor
Ante Buškulić
07.01.2013.
u 21:51

I dok svaki dan priča o "neznalici" Mamiću, "slonu u staklarni" Jovanoviću, "prevarantu" Bandiću i "zlatnom" Mediću, HNL-u ipak treba Ćiro!

\"Nema šanse da se ikad više vratim u klub! Nakon svega što su mi napravili, poručujem im: Zbogom! Pa imam ja svoj obraz i čast koja je iznad svega.\"

Zborio je tako Miroslav Blažević nakon odlaska iz Dinama. 1983. godine! Dakako, tada još navijači nisu bili navikli na blefove i \"akrobacije bez legitimacije\" (kako sam voli reći) velikog maga. Pa se još tri puta vraćao u Maksimir. I još toliko puta nudio Mamiću.

Nekako slično zvuči ovih dana sapunica oko Ćirina ostanka/odlaska iz Zagreba. Pa smo od početnog šoka \"Ćiro već odlazi iz Zagreba?!\" stalnim promjenama mišljenja i obratima brzo došli do komentara \"Ma, već je dosadan\".

Iako je jučer ponudio napredak: isto mišljenje kao dan prije! Barem u rano poslijepodne ponedjeljka...

– Neću ostati u Zagrebu, a odlazim i iz hrvatskog nogometa – ponovio je.

Čak su i mediji susjednih zemalja prenijeli njegovu izjavu da se ostavlja nogometa. Je, moš\' mislit. Baš u godini u kojoj će obilježiti 50 godina na klupi, pola stoljeća nakon što je debitirao kao trener švicarskog Veveya, da ne vodi ni jednu utakmicu.

Istina, znamo kako financijski stoje naši klubovi i koliko je taj aspekt Ćiri važan u usporedbi s rezultatskim izazovom. No klubovi iz liga petice baš se i ne otimaju za našeg brončanog viteza, a u dalekim krajevima plaćaju, ali je predaleko od srca (čitaj: naslovnica)... I dok svaki dan priča o \"neznalici\" Mamiću, \"slonu u staklarni\" Jovanoviću, \"prevarantu\" Bandiću i \"zlatnom\" Mediću, HNL-u ipak treba Ćiro! Jer je legenda, jer je napunio tribine Kranjčevićeve (što je izgledalo gotovo nemoguće), dovukao je publiku gdje je god gostovao, vratio je ljudima zabavu u našoj siromašnoj ligi. I zna, kao i svi mi, da će Bandić pronaći novac. A obraz? Hm...

Komentara 8

BA
baniček
22:00 07.01.2013.

jasno je da su protiv Ćire u HNL-u samo komunistički i jugonostalgičarski kadrovi, kao i oni što u nogometu nisu napravili NIŠTA.

PA
Paket
22:30 07.01.2013.

Ćiro je legenda što god ljudi rekli

VA
Valerija007
09:29 08.01.2013.

Jel može jedan dan bez obavijest što je Ćiro doručkovao ili Modrić večerao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije