Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odvezao fantastično

Britancu Jensonu Buttonu prvi pole position nakon tri godine

'McLaren Formula One driver Jenson Button (C) of Britain celebrates his victory after the Australian F1 Grand Prix at the Albert Park circuit in Melbourne March 18, 2012.    REUTERS/Daniel Munoz (AUST
'DANIEL MUNOZ'
01.09.2012.
u 16:22

U kvalifikacijama za Veliku nagradu Belgije na Spa-Francorchampsu Button je bio najbrži u svom McLarenu, dok je aktualni prvak Vettel u Red Bullu bio tek 11.

Pomalo iznenađujuće, ali nikako ne zasluženo, sutra će s prve startne pozicije u utrku na Velikoj nagradi Belgije krenuti Jenson Button (McLaren Mercedes). Britanac je na stazi u Spa-Francorchampsu pomeo svoju konkurenciju odvezavši najbrže krugove u sva tri dijela kvalifikacija. Na kraju je s vremenom 1:47.573 osvojio prvi pole position nakon VN Monaka 2009. godine, kad je još bio u momčadi Brawna.

Drugo mjesto je također herojskim trudom osvojio Japanac Kamui Kobayashi sa Sauberom (1:47.871), koji je tako izjednačio najbolji rezultat u povijesti kvalifikacija što se tiče japanskih vozača.

Vodeći u ukupnom poretku, Fernando Alonso (Ferrari) sutrašnju utrku koja počinje u 14 sati počet će sa 6. mjesta, nakon što je u kvalifikacijama odvozio krug za 1:48.313. Još gori je aktualni svjetski prvak Sebastian Vettel koji je sa svojim Red Bullom završio na 11. mjestu, jer treći dio kvalifikacija nije ni izborio. Lewis Hamilton (McLaren) bio je osmi (1:48.394).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije