Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči finala

Boban: Real je tehnički bolja momčad, ali je Juventus motiviraniji

Zvonimir Boban
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/7
01.06.2017.
u 10:44

Filozofija Real Madrida je umjerena na napad, dok Juventus više pažnje usmjerava obrani, premda su te razlike minimalne - rekao je Boban

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije i zamjenik glavnog tajnika Fife Zvonimir Boban (48) rekao je uoči finala Lige prvaka kako Real Madrid ima više klase, ali da je Juventus motiviraniji.

- U Real Madridu je veća klasa i tehnički je bolji no Juventus je motiviraniji i taktički bolji. Filozofija Real Madrida je umjerena na napad, dok Juventus više pažnje usmjerava obrani, premda su te razlike minimalne - rekao je Boban u razgovoru za talijanske novine "La Gazetta dello Sport". Finale Lige prvaka igra se u subotu 3. lipnja u Cardiffu.

Boban, prvak Europe s Milanom 1994., smatra kako je Real Madrid posebno opasan iz protunapada. 

- Ne trebaš im ostaviti prostor da budu opasni jer su puno bolji iz protunapada. Također su opasna i ubacivanja lopte na Cristiana Ronalda jer on brži od obrambenih igrača i dolazi u poziciju za gol, nesumnjivo je istinski napadač - rekao je nekadašni vezni nogometaš.

Smatra kako je trener Zinedine Zidane uspio uspostaviti dobru vezu sa svojim igračima. 

- Teško je razumjeti njegove taktičke ideje, no to je možda njegova osobina. On je shvatio da odlične igrače ne treba maltretirati - rekao je Boban. 

- Kod Juventusovog trenera Massimiliana Allegrija mi se sviđa da i kada mijenja način igre, uvijek postoji vidljiv identitet njegove igre. Uspio je prilagoditi se karakteriskima igrača koje ima te ih uklopiti u jednu od najboljih ekipa na svijetu. Osim toga Juventusovi igrači znaju čitati igru, za razliku od nogometaša drugih klubova - dodao je.

Osvrnuo se i na napadački dvojac talijanskog prvaka Paula Dybalu i Gonzala Higuaina. 

- Dybalu je ugodno gledati iako još uvijek nije razvio svoj ogromni potencijal, no bit će prvak u budućnosti. Higuain je, pak, potcijenjen. Također svojom krivnjom. Imao je limitiranu osobnost, no sada je spreman za Ligu prvaka - izjavio je Boban.

Komentara 3

PO
POBROZDS
14:56 01.06.2017.

Charles Bronson!

Avatar Ironman0105
Ironman0105
00:04 03.06.2017.

nekadasnji vezni igrac? Pa u Milanu je igrao dvojku, bio zaduzen za izvodjenje autova i crvene kartone...kakav vezni igrac?

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:10 01.06.2017.

Boban legendo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije