Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGOVORIO O RIVALSTVU

Bivši srpski reprezentativac: 'Svi bi voljeli okršaj s Hrvatskom! Mi smo europski Brazilci'

Beograd: Josip Šimuni? zbog prekršaja nad Sulejmanijem dobio crveni karton
Marko Lukunic/PIXSELL
04.01.2023.
u 11:12

Bivši srpski reprezentativac i nekadašnji nogometaš Villarreala i Astane, Antonio Rukavina, podijelio je svoje mišljenje o vatrenima te zašto orlovi ne mogu u istu rečenicu s Hrvatskom

Hrvatska nogometna reprezentacija opet je oduševila nogometnu scenu novim postoljem na SP-u, izabranici Zlatka Dalića uzeli su brončano odličje na Bliskom istoku i tako još jednom pokazali kako smo svjetska velesila. S druge strane, Srbija je pod vodstvom Dragana Stojkovića Piksija najavila veliki rezultat i pohod na svjetski tron, no završila je turnir debaklom i ispadanjem iz skupine. Poznati bivši nogometaš Antonio Rukavina prokomentirao je aktualnu situaciju. 

– Kontinuitet je jako bitan, pogotovo na velikim turnirima. Imamo igrače iz velikih klubova i Lige prvaka, ali sve to je klupski nogomet. Na reprezentativnom fali nam to iskustvo. Da je ostala stara Jugoslavija, napravili bismo tri kvalitetne reprezentacije. Uvijek ta neka uspoređivanja. Nema potrebe za tim, posebno s Hrvatima jer imaju dvije medalje s prethodna dva Mundijala – rekao je bivši srpski reprezentativac za Sportal

– Naravno da sada svi govore da smo se trebali više boriti, ali opet imamo epitet "europski Brazilci". Treći gol protiv Kameruna jedan je od ljepših akcija na cijelom Mundijalu. Istina, uzeli smo bod, ali nikad ne bih pristao samo na borbu i trku, odnosno ružan nogomet kakav igra Maroko – smatra Rukavina. 

– Svi žele utakmicu Srbije i Hrvatske da vidimo tko je bolji. A opet, to je opet nešto kao protiv Švicarske... Nikada to ne bih volio, ni kao igrač nisam želio da se to dogodi, a bilo je kod pokojnog Siniše Mihajlovića. Svi znamo kako smo tada prošli, već tada su pokazivali da su puno ozbiljniji od nas i poslije toliko godina napravili su dva velika uspjeha. Ne bih se uspoređivao s našim okruženjem, već da se usmjerimo da budemo što bolji i gledamo samo sebe – zaključio je Rukavina. 

Komentara 31

TO
tolitol
12:00 04.01.2023.

"Svi žele utakmicu Srbije i Hrvatske da vidimo tko je bolji." - završiš prvenstvo zadnji u svojoj skupini s dva poraza i jednim nerješenim i još ti nije jasno kakav si u odnosu na treću momčad na svijetu koja je izbacila jedan Brazil te je ujedno bivši viceprvak?

CE
centirion
11:58 04.01.2023.

Oni bi lječili komplekse!

JU
juma
12:37 04.01.2023.

Da vidimo tko je bolji? Ozbiljno? Mislim da to znamo. Nakon onakvog nastupa na prvenstvu i kaosa, nediscipline i taktičkog nereda koji su pokazali na terenu oni bi se mjerili s nama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije