Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVA KAZNENA UDARCA

Bivši kapetan Dinama o suđenju u derbiju: Dobro znam zašto se Zebec pogubio

Dinamo i Hajduk sastali se u zaostalom 13. kolu HT Prve lig
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
28.01.2021.
u 17:20

- Derbi je opravdao očekivanja, bio je zanimljiv, atraktivan, s puno šansi i pogodaka. Drago mi je da su obje momčadi nastupile s napadačkim gardom - rekao je dugogodišnji kapetan Dinama Slavko Ištvanić

Dugogodišnji Dinamov kapetan Slavko Ištvanić (54) tvrdi da je uživao u derbiju.

- Derbi je opravdao očekivanja, bio je zanimljiv, atraktivan, s puno šansi i pogodaka. Drago mi je da su obje momčadi nastupile s napadačkim gardom. Dinamo je dosta rano primio pogodak, iz kornera kojemu je prethodilo loše postavljanje Moharramija i Theophilea, međutim nakon tog pogotka Dinamo je odigrao blistavih, izvrsnih 30-tak minuta.

Ištvanić će naglasiti kako je Dinamova prednost u prvom poluvremenu trebala biti i izraženija.

- Na žalost, sudac Zebec podlegao je pritisku javnosti uoči ove utakmice, opterećen pogreškom u prošlome kolu, pa je u ovom derbiju podbacio. Po meni, u prvom poluvremenu propustio je dosuditi dva jedanaesterca za Dinamo; na Majeru, koji je bio klasični primjer kaznenog udarca, te ne toliko očiti, ali ipak postojeći prekršaj Simića na Gavranoviću. Zebec se puno gubio u ovoj utakmici i napravio dosta pogrešaka na Dinamovu štetu – ističe Ištvanić.

Kako ste vidjeli Dinamovu igru u drugom poluvremenu u kojemu se Hajduk napromašivao?

- Ne vjerujem da je Zoki naredio da se tako povuku. Jednostavno su prepustili Hajduku inicijativu i opredijelili se na polukontre i kontre, što im se na kraju isplatilo. Hajdukove šanse pripisujem nepredviđenim situacijama u Dinamovoj obrani, ozljedama Moharramija i Theophilea, pa se dosta toga poremetilo. Po tko zna koji put oduševio me mali Gvardiol, kojemu igranje na poziciji lijevoga beka nije prirodno, a on to odrađuje vrhunski. Svaka čast i Zokiju koji mu je pronašao tu poziciju. Gvardiol je sudjelovao kod trećeg pogotka, iako je najveći dio posla obavio sjajni Ademi. Istaknuo bih i Oršića, čiji su pogoci na ovaj način postali njegove specijalnosti – ističe Ištvanić i zaključuje:

- Dinamo mi izgleda dosta dobro, dizat će se još, i uvjeren sam da obrana neće biti problem.

Nekadašnji Hajdukov igrač i trener (iz sezone 1999./2000.) Ivica Matković kaže da nije razočaran izvedbom bijelih u derbiju.

- Hajdukov gard sada je puno bolji, čvršći, odlučniji, što mi se sviđa, kao i napadačko opredjeljenje novoga trenera. To je u duhu Hajdukove tradicije. U Hajdukovoj igri vidi se rukopis trenera Tramezzanija, a sviđa mi se i razmišljanje vodećega klupskoga dvojca, predsjednika i sportskog direktora. Oni čvrsto stoje iza trenera, vjerujem da mu jamče miran rad na dulje vrijeme, bez pritiska – kaže Matković.

Što je presudilo derbi?

- Dinamova pojedinačna kvaliteta, ali i Dinamova stalnost, rad i život svih u klubu bez podrhtavanja i šokova kakvi već godinama prate Hajduk. U tom segmentu Dinamo je u velikoj prednosti. No, ovaj Hajduk, Hajduk koji je ambiciozan, koji se želi nadigravati, koji želi dati gol, to je Hajduk kakav uvijek treba biti. Takav Hajduk opet će me natjerati da dođem na utakmicu – zaključio je Ivica Matković. 

Komentara 11

DU
Deleted user
18:01 28.01.2021.

Vidimo svi kako to izgleda kad se vojnickim rijecnikom napravi "dobra priprema terena artiljerijskom vatrom iz teskih haubica" 1. VAR sudac Bebek, vrlo oerapektivan sudac dobije batine u dalmaciji i naravno nakon toga svaku odluku tri puta odvagne, a ako je 50/50 uvijek u korist Hajduka za svaki slucaj da se ne ponovi "cebovanje" 2. Sudac Zebec, radi jednog dvojbenog auta napravis medijski linc i paljbu, iako je na prvu vidjelo da je lopta tada upucena od Orsica promijenila putanju, da li je golman skrenuo u stativu od koje se odbila u aut to nitko vidjeti nije mogao... ali od banalnog auta napravis slona, pa dva dana prije derbija, u SD napises detaljno zasto sudi tko sudi derby naravna sa puno pritiska i eto... imas cisti penal a sudac si jadan misli , za aut su me hebali pet dana sta ce tek za direktnih 11m protiv njih... i onda odaberes , liniju manjeg otpora kazes igraj dalje...

Avatar Mario1000
Mario1000
18:19 28.01.2021.

Hajduk je kamilica za Dinamo ,uz pomoc sudaca i novinara Hajduk nemoze bit ni medju prvih pet ,zavrsena prica

BL
bluescreen
20:13 28.01.2021.

Nešti smrdi ovdje. Ah da..Dasović radi članak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije