Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARALI ČETIRI GODINE

Bivši igrač Cibone i nesuđeno pojačanje Zadra uhvaćeni u velikoj NBA prevari!

Filip Brala/24sata
07.10.2021.
u 19:10

Ukupno su načinili štetu od 3,9 milijuna američkih dolara, a sudjelovalo su u prevari od 2017.

Američka policija provela je veliku akciju i razotkrila prevaru u kojoj je sudjelovalo čak 18 bivših NBA košarkaša, među kojima i nekadašnja zvijezda Cibone - Alan Anderson! Kao i nesuđeno pojačanje Zadra Glen Davis.

Na teret im se stavlja to da su od 2017. do 2020. organizirano lažirali zahtjeve za naknadu medicinskih i stomatoloških usluga koje se zapravo nikada nisu dogodile, a naplaćene su 3,9 milijuna američkih dolara, od čega je igračima pripalo oko 2,5 milijuna.

Do ovih informacija stigao je američki NBC i objavio je sva imena uhićenih košarkaša. To su redom: Milt Palacio, Sebastian Telfair, Antoine Wright, Darius Miles, Ruben Patterson, Eddie Robinson, Gregory Smith, Glen Davis, Jamario Moon, Terrence Williams, Alan Anderson, Tony Allen, Shannon Brown, William Bynum, Melvin Ely, Christopher Douglas-Roberts i Tony Wroten.

 

 

 

Dakle, većinom je riječ o igračima koji nisu imali unosne ugovore ili iznimno bitan status u momčadima za koje su igrali pa im je ovaj novac, koji su dijelili međusobno, dobro došao.

Najveća zvijezda svakako je Glen Davis, član proslavljenih Boston Celticsa iz 2008. i košarkaš kojem se predviđala svijetla budućnost. No nikad je nije dostigao. Posljednje što smo od njega u Hrvatskoj čuli bilo je kad se 2018. pojavio u Zadru i trebao biti pojačanje, ali odmah su ga potjerali jer je bio u katastrofalnoj formi.

Sve je koordinirao Terrence Williams, koji je i nabavio lažne zahtjeve pa ih ispunjavao i tako si priskrbio naknadu od oko 230.000 dolara. Ipak, ispunjavao ih je nedovoljno dobro jer upravo zbog načina na koji su ispunjeni je policija i razotkrila cijelu priču. Također, osim svih ovih igrača, u prevarama je sudjelovala i supruga Anthonyja Allena.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
19:33 07.10.2021.

To naucio kod nas u hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije