Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U-21 REPREZENTACIJA

Bišćan o novom napadaču mladih vatrenih: On je igrač budućnosti, za A reprezentaciju

Zagreb: Zlatko Dalić predstavio popis kandidata za utakmice Uefine Lige nacije
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
27.05.2022.
u 22:43

"Igrači su završili svoja natjecanja, imamo nekih sitnih problema s ozljedama, ali nadam se da ćemo od sutra biti kompletni. Imamo vremena pripremiti se za presudnu utakmicu s Norvežanima. Okolnosti nisu idealne, ali što je - tu je"

Okupila se hrvatska U-21 reperzentacija, a s predstavnicima medija razgovarao je Igor Bišćan. 

Podsjetimo, mlade vatrene čekaju završni kvalifikacijski susreti za odlazak na Europsko prvenstvo, u gostima kod Norveške i Estonije, a ono što je najviše odjeknulo u javnosti je  dovođenje mladog napadača, Igora Matanovića (19). Matanović, napadač frankfurtskog Eintrachta koji je ovu sezonu proveo na posudbi u Sankt Pauliju, rođen je u Hamburgu te je igrao za mlađe uzraste njemačke reprezentacije, no odlučio je kako u budućnosti želi predstavljati Hrvatsku pa je Hrvatski nogometni savez (HNS) pokrenuo postupak pred FIFA-om radi promjene nogometnog državljanstva koji je riješen pozitivno. 

 
"Matanović sigurno ima kvalitetu biti ne samo u mladoj reprezentaciji, nego uskoro i u A-reprezentaciji. HNS je uložio veliki napor kako bismo ga pridobili, imao je jako dobar status u Njemačkoj, bio im je ozbiljan napadač. On je igrač budućnosti, a već ima iskustva u seniorskom nogometu. Kada uhvati kontinuitet, svi ćemo se moći uvjeriti u njegove kvalitete, a željeli smo mu pokazati koliko cijenimo što je odlučio igrati za nas", rekao je Bišćan, prenosi HNS, pa se osvrnuo na ostatak svojih trupa:

""Igrači su završili svoja natjecanja, imamo nekih sitnih problema s ozljedama, ali nadam se da ćemo od sutra biti kompletni. Imamo vremena pripremiti se za presudnu utakmicu s Norvežanima. Okolnosti nisu idealne, ali što je - tu je. Porazom od Finske dobro smo zakomplicirali situaciju i vratili Norvešku u igru, no još uvijek smo prvi i nismo slučajno prvi. Igrači su uglavnom bili standardni, nadam se da se dio stigao i odmoriti, tako da i to treba uzeti u obzir tijekom pripreme. Mislim da problema s formom neće biti".

Dodao je:

"Imali smo jedno neočekivano loše poluvrijeme protiv Finske, što nam je bila dobra pouka, a drugi su također bili dobri. No, ovisimo o sebi i mi i Norvežani, treba odigrati natjecateljski i pokušati se već u Norveškoj plasirati na EP. Nismo više u poziciji da možemo poklanjati pogotke, no naša prva utakmica s Norveškom je bolji pokazatelj. Bit će zahtjevno, igra se na umjetnoj travi, ali s obzirom na važnost susreta moramo biti pravi i vjerujem da ćemo izboriti pozitivan rezultat"

Mladi hrvatski reprezentativci Roko Šimić i Josip Stanišić uvjereni su da mogu doći do bodova u nadolazećim susretima.

"Već se mjesecima pripremamo za tu utakmicu i vjerujem da ćemo biti pravi te izboriti plasman na EP. Zadovoljan sam svojom prvom sezonom izvan Hrvatske, otvara mi se dobra prilika u klubu, no čekaju me još ove dvije utakmice, možda i najvažnije, nadam se da ćemo ostvariti cilj. Konkurencija je uvijek dobrodošla, jedni druge guramo prema naprijed, a igrati će najbolji. Svi smo tu da pomognemo Hrvatskoj", rekao je Šimić

Josip Stanišić kaže:

"Iskreno, mogli smo pobijediti u obje prošle utakmice, no sada idemo po pobjedu u Norveškoj i mislim da je možemo ostvariti. Nije bila duga stanka poslije klupskih obveza i neće biti problema s formom. Jako sam zadovoljan sezonom, pogotovo početkom, a malo je bilo teže poslije ozljede. Morat ću se boriti za mjesto u momčadi, no ne mogu se požaliti. Za mene je uvijek bio san zaigrati za Bayern i za Hrvatsku, a dio odmora sigurno ću provesti u Hrvatskoj."

>> Torcida uoči finala Kupa:


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije