Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGOVOR ŽIVOTA

Bio je zvijezda Liverpoola i sve ostavio iza sebe: Sad će biti jedan od najplaćenijih na svijetu

Bayern Munich presentation of new signing Sadio Mane
Andreas Gebert/REUTERS
28.06.2022.
u 15:35

Nije jasno zašto se Senegalac toliko trudio otići iz Engleske, ali nagađa se da nije bio zadovoljan odnosom Liverpoola prema njemu.

Prije nekoliko dana ostvaren je još jedan u nizu velikih nogometnih transfera. Naime, Sadio Mane napustio je Liverpool i u transferu vrijednom 32 milijuna eura otišao u Bayern. Senegalski napadač postao je jedan od najplaćenijih igrača u Bundesligi, ali i na svijetu.

Bild je objavio da je pristao na plaću malo manju od 20 milijuna eura godišnje (19,85), odnosno 1,65 milijuna eura mjesečno. Više od njega u Bayernu zarađuje Robert Lewandowski, i to oko 23 milijuna eura godišnje. No, on je ionako na odlasku.

No daleko su oni od Kyliana Mbappéa s 90-ak i Lea Messija ili Neymara sa 60-ak milijuna eura godišnje.

Sjajan transfer ostvario je i vratar hrvatske U-21 reprezentacije i Gorice Dominik Kotarski, koji će karijeru nastaviti u grčkom PAOK-u. Ugovor je i službeno potpisao do ljeta 2026.

- Želio bih zahvaliti predsjedniku Črnku, trenerima, igračima i svim ostalim zaposlenicima na danoj prilici te ugodnoj i obiteljskoj atmosferi tijekom cijelog perioda provedenog u klubu. Gorica mi je omogućila napredak u nogometnom smislu i uvijek ću se rado prisjetiti te godine koju sam proveo u klubu. Gorici i sad već bivšim suigračima želim puno sreće u nadolazećim sezonama – rekao je Kotarski na oproštaju od kluba.

A potencijalni transfer smiješi se i Duji Ćaleta-Caru, koji je na listi želja Seville, tvrdi tako L'Equipe. Marseille se našao u financijskim problemima te je odlučio prodavati igrače, a hrvatski stoper već se neko vrijeme povezuje s odlaskom iz kluba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije