Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOJAN KRKIĆ

Bio je najveći talent Barcelone i odbio Srbiju. Nije se proslavio, a sada objavio kraj

'Barcelona\'s Bojan Krkic reacts to a missed chance at goal as his side struggle against Inter Milan Photo: Press Association/Pixsell'
Foto: 'Stephen PondPress Association/Pixsell'
1/3
23.03.2023.
u 19:31

Od Krkića (32) očekivalo se znatno više od onoga što je postigao. Ipak, i dalje drži jedan rekord Barce...

Bivši nogometaš Barcelone Bojan Krkić i službeno je završio profesionalnu karijeru u 32. godini. Španjolski nogometaš srpskih korijena za Barcelonu je debitirao u sezoni 2007/08, upisao je 163 nastupa i postigao 43 gola. Sa 17 godina i 51 danom bio je najmlađi strijelac Barcelone u Primeri, dok taj rekord nije srušio Ansa Fati. Krkić je i dalje najmlađi igrač u povijesti kluba koji je prvi put došao do 100. nastupa.

"Sada imam 32 godine i nakon toliko toga što sam naučio i doživio, želim objaviti kraj svoje karijere profesionalnog nogometaša", rekao je Krkić na konferenciji za novinare, izvijestili su iz katalonske momčadi.

Krkić je s katalonskom momčadi osvojio tri naslova prvaka Španjolske, dva naslova prvaka Europe te po jedan trofej u Kupu kralja i Svjetskom klupskom prvenstvu.

Prije debija za prvu momčad igrao je u omladinskom pogonu Barcelone za koju je postigao 423 gola, što ga čini najboljim igračem kluba u mlađim kategorijama. Nakon Barcelone, igrao je još za Romu, Milan, Ajax, Stoke, Mainz, Alaves, Montreal, dok mu je posljednji angažman bio u japanskom Visel Kobeu.

Na počecima karijere odbio je Srbiju i odlučio obući dres Španjolske, no za Furiju je upisao jedan jedini nastup. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije