Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENUCI ZA PAMĆENJE

Bez njega Dinamo nije isti: Prije Šibenika nikad nisam s terena otišao samo u gaćama

Dinamo osvojio 23. naslov prvaka Hrvatske
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
20.05.2022.
u 07:00

- Ne znam u kojem će sastavu nastupiti Hajduk, ali mi ćemo igrati maksimalno, pa još ga ove sezone nismo pobijedili, a pobjedu želimo i zbog navijača i zbog fešte na kraju.

Dug je bio povratak Dinama iz Šibenika gdje je zagrebačka momčad pobjedom 2:0 izborila naslov prvaka. Prvo je bilo veliko slavlje na travnjaku Šibenika, pa na benzinskoj crpki na povratku kući zajedno s navijačima, a onda je i u Maksimiru nastavljeno slavlje zbog osvajanja naslova prvaka.

No, plave čeka još jedna utakmica, u subotu navečer igraju s Hajdukom.

Jeste li došli k sebi nakon tog slavlja?

- Ma jesmo, nije bilo ništa divlje, znamo da igramo još jednu utakmicu pa nismo previše ružili - kaže sjajni Luka Ivanušec.

Proslava u Šibeniku bila je luda, navijači su gotovo sve poskidali s igrača, jeste li ikad prije takvo što doživjeli i teren napustili samo u gaćama?

- Nisam nikad, najsličnije ovome bilo je jednom nakon utakmice mlade reprezentacije kad sam ostao bez dresa, ali ovako ludo nikad.

Čačić odagnao nervozu

Jeste li bili iznenađeni što je gotovo cijeli stadion u Šibeniku bio pun vaših navijača?

- Prema onome što se događalo prije utakmice, koliko su ljudi bili zainteresirani za taj naš susret u Šibeniku, očekivao sam veliku podršku. I baš nam je trebala takva podrška kakvu smo imali na posljednjim utakmicama.

15.05.2022., stadion Subicevac, Sibenik - Hrvatski Telekom Prva liga, 35. kolo, HNK Sibenik - GNK Dinamo. Luka Ivanusec. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Je li bilo nervoze među vama s obzirom na to da ste znali da vam pobjeda u tom pretposljednjem kolu donosi naslov prvaka?

- Nije, i to zato što nam je trener govorio o svemu tome, a govorio je s puno iskustva, rekao je da budemo mirni, da uživamo u igri i sve smo to okrenuli na pozitivnu stranu. Trener nam je rekao da imamo lijepu priliku igrati u takvom sjajnom ambijentu kakav je bio u Šibeniku i da u takvom za nas pozitivnom okruženju sve u prvenstvu možemo odlučiti prije posljednjeg kola.

Što vam je rekao Čačić prije utakmice?

- Da uživamo pred toliko navijača, da vjerujemo u sebe i svoju kvalitetu, da smo najkvalitetniji u ligi, uz sve uvažavanje prema drugima. I mirno smo ušli u taj susret. Nakon što smo poveli s 1:0 bilo nam je puno lakše, iako ni tada nije bilo gotovo jer je 1:0 varav rezultat. Sjetite se da je i Šibenik imao veliku priliku dok je još bilo 0:0. Nakon tog prvog pogotka malo nam je laknulo, ali morali smo i dalje biti oprezni.

Od četiri utakmice s Čačićem na klupi, u tri ste igrali sjajno (Gorica, Osijek i Šibenik), u čemu je stvar preporoda?

- Mislim da je to stvar glave, trener Čačić nas je smirio, ukazivao nam koliko smo dobri, govorio nam je da smo bolji od ostalih. Više smo radili na mentalnim stvarima, no i njegovi treninzi su jako dobri i zanimljivi - ističe Luka Ivanušec.

Prvenstvo je bilo neizvjesno, je li ga zato bilo i slađe osvojiti?

- Sigurno, najslađe, i meni i mojim suigračima, čak i onima koji su u Dinamu puno dulje od mene, koji su ga osvajali više puta od mene. Bilo je sve tako blizu i napeto do zadnja dva tjedna, zato je i navijačima bilo zanimljivo, ne samo našima, svima, svi su sad više pratili ligu. Dobro sam to osjetio i po svojim prijateljima i poznanicima, nikad nisam dobio više upita za ulaznice i sretni smo zbog toga.

Sad je na redu fešta, utakmica s Hajdukom rezultatski vam nije bitna, ali ipak je to derbi i slavlje na kraju bilo bi ljepše uz pobjedu.

- Svakako, tu utakmicu maksimalno ozbiljno shvaćamo. Uostalom, dužni smo i uzvratiti Hajduku kojeg ove sezone još nismo pobijedili. To nam je motiv više i igrat ćemo u toj utakmici najbolje što možemo, bez opuštanja. Jer i našim navijačima, a opet će ih biti puno, želimo darovati pobjedu.

15.05.2022., stadion Subicevac, Sibenik - Hrvatski Telekom Prva liga, 35. kolo, HNK Sibenik - GNK Dinamo. Arijan Ademi. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

U tri ovosezonske utakmice s Hajdukom nemate pobjedu. Kako bi rekli Dalmatinci, je li sad "vrime" za nju?

- Sigurno, i želimo pobijediti da fešta nakon utakmice i dodjele pehara i medalja bude puno veća.

Kakav Hajduk očekujete s obzirom na to da splitski bijeli nakon utakmice s vama igraju i s Rijekom u finalu Hrvatskoga kupa?

- Ne znam, ovo je najveći derbi i očekujem dobar Hajduk. Možda će ipak čuvati neke igrače zbog tog finala Kupa s Rijekom, ali neće ih štedjeti sve i zasigurno će biti u dobrom sastavu i željeti završiti sezonu na najbolji način.

O transferu zasad ništa

Nakon prvenstva slijedi reprezentacija, očekujete li da bi se vaš pretpoziv mogao pretvoriti u poziv ili ćete nekamo na odmor?

- Vidjet ćemo, stigne li poziv, bit ću spreman i nitko neće biti sretniji od mene. Svjestan sam kvalitete reprezentacije i toga da sam na pretpozivu, pa ćemo vidjeti. Odmor još nisam planirao, ali to je bar lako organizirati.

Puno se priča o tome da ste prvi na Dinamovim izlaznim vratima, da vas čeka veliki transfer, što znate o tome i vidite li se u Dinamu i sljedeće sezone?

- Ne znam ništa, sezona još nije gotova i nemam nikakve informacije, vidjet ćemo i kakvi su planovi Dinama i što će se događati, tako da ne bih sad puno govorio o tome - zaključio je Luka Ivanušec koji je u Dinamo došao na ljeto 2019. godine i dosad je odigrao 118 utakmica te postigao 19 pogodaka i deset puta asistirao suigračima za gol.

Trenutačna vrijednost na Transfermarktu mu je 12,5 milijuna eura i po tome je najvredniji Dinamov igrač, a za tog 23-godišnjaka ponuda bi mogla biti i znatno viša, a za Dinamo, iako bi dobio velik novac, njegov bi odlazak bio veliki gubitak.

>>> Dinamovci ostali samo u gaćama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije