Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemaju navijačku kulturu

BBC o debaklu SP-a: 'Katarski san pretvorio se u noćnu moru'

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group A - Qatar v Ecuador
Kai Pfaffenbach/REUTERS
21.11.2022.
u 12:55

Nevjerojatna scena dogodila se na stadionu Al Bayt kada je velika brojka navijača napustila stadion

Organizator i domaćin svjetskog prvenstva Katar izgubio je na otvaranju Mundijala od Ekvadora 0:2 golovima Ennera Valencije i tako postao prvi domaćin u povijesti koji je upisao poraz. 

Međutim, bolnija priča od toga je činjenica da je gotovo pola stadiona napustilo svoja mjesta i to već na poluvremenu pa se prepolovio kapacitet od 67 tisuća navijača koliko je ušlo na početku. 

- Dan koji je započeo velikim optimizmom uz ostvarenjem sna o njihovom Svjetskom prvenstvu, ubrzo se pretvorio u noćnu moru za igrače i navijače - ogolio je potpuni debakl Katara, ugledni BBC

Soccer Football - FIFA World Cup Qatar 2022 - Group A - Qatar v Ecuador - Al Bayt Stadium, Al Khor, Qatar - November 20, 2022 Emir of Qatar Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani and FIFA president Gianni Infantino inside the stadium before the match REUTERS/Dylan Martinez Photo: Dylan Martinez/REUTERS
Foto: Dylan Martinez/REUTERS

- Dok su Ekvadorci uživali, domaći navijači obučeni u tradicionalne tobe i abaje uglavnom su šutke sjedili. Svi osim njih nekoliko odjeven u majice boje reprezentacije iza gola. Mnogi od njih napustili su svoje sjedalice na poluvremenu i nisu se vratili pa je stadion većim dijelom drugog poluvremena bio poluprazan. To je pridonijelo ispuhanoj atmosferi - zaključio je britanski medij. 

Standings provided by Sofascore

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


 
Ključne riječi

Komentara 23

VO
Votum
13:14 21.11.2022.

Ta ekipa nikad ne bi vidjela SP da nisu domaćini. Niti tamo kog zanima nogomet... Postoji li uopće Qatarska liga? Omladinski pogoni itd? .... To je prvenstvo, prije svega, sramotno prema nogometu, a onda i prema svemu drugom, ženama, radnicima, osnovnim ljuddkim pravima, pri čemu su nekakva prava lgbtq najmanje bitna.

KP
Karlovacko pivo
13:27 21.11.2022.

Neznam šta oni očekuju da postanu svijetski prvaci misle ako imaju novac da i to mogu kupit dosta je što su kupili dase održava kod njih

DU
Deleted user
14:08 21.11.2022.

Meni su simpatični! Trebali su stavit kartonske navijače i zvučnike ko u korona vrijeme...uostalom ,kako to da Francuzima ne smeta što im ti isti Katarci kupili PSG? Ili Englezima nije smetao Abramović 2014. niti saudijski prinčevi diktatori i ubojice ne smetaju Zapadu?? Licemjeri i farizeji! Baš mi je drahlgo da je Katar kupio prvenstvo! Trebao je i potplatit sve s kojim igraju da dođu do polufinala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije