Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA POBJEDA

Baturina nakon golčine Englezima: Postao sam viralan? Ne gledam vam ja to...

ENG, U21 Testspiel, England vs Kroatien
Foto: EXPA/ Focus Images/ Paul Chester
1/5
29.03.2023.
u 10:07

- Trener me stavio u klubu da izvodim prekide, slobodnjake. Zadnje vrijeme stalno vježbam i sada se isplatilo. Engleska je najteži protivnik protiv kojeg smo mogli igrati. Bili smo disciplinirani, imali smo plan kako igrati protiv njih i na kraju smo pobijedili - rekao je Dinamov veznjak nakon 2:1 pobjede na stadionu Fulhama

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine nije mogla poželjeti bolju generalnu probu uoči Europskog U-21 prvenstva u Rumunjskoj i Gruziji ovog ljeta. U posljednjoj utakmici prije velikog natjecanja, mladi vatreni su na Fulhamovom stadionu Craven Cottageu u Londonu svladali vršnjake iz Engleske 2:1 u prijateljskom ogledu. 

Svi igrači Igora Bišćana koji su protiv Engleza dobili priliku bili su na visokoj razini,a posebno je zasjao Dinamov talent Martin Baturina, koji je u 34. minuti susreta namjestio loptu na 25 metara i savršeno pogodio iz slobodnjaka za 1:0 vodstvo, preko zida u sam kut gola vratara Jamesa Trafforda. Do kraja susreta su s bijele točke bili precizni Dion Drena Beljo za Hrvatsku i Morgan Gibbs-White za Englesku. 

Junak Baturina bio je zadovoljan momčadskom izvedbom protiv U-21 reprezentacije Engleske, koja, pomalo bizarno, na tržištu vrijedi više (384 mil. €) od hrvatske seniorske reprezentacije (361 mil. €).

- Trener me stavio u klubu da izvodim prekide, slobodnjake. Zadnje vrijeme stalno vježbam i sada se isplatilo. Engleska je najteži protivnik protiv kojeg smo mogli igrati. Bili smo disciplinirani, imali smo plan kako igrati protiv njih i na kraju smo pobijedili - rekao je Baturina.

Baturinin sjajni slobodni udarac jučer i danas se vrtio na mnogim različitim internetskim stranicama i profilima društvenih mreža, ipak se ne zabija svaki dan ovakav pogodak jednoj Engleskoj, i to u Londonu. Na pitanje je li svjestan da je postao viralan, mladi Dinamov veznjak je odgovorio u svojem stilu:

 

 

- Ne gledam vam ja to toliko, imam utakmicu već u subotu i sad se okrećem tome.

Unatoč činjenici da je skrivio kazneni udarac za smanjenje Engleza na 2:1 u 87. minuti susreta, odličnu utakmicu u Londonu je odigrao i kapetan U-21 selekcije Dominik Kotarski. S nekoliko sjajnih intervencija vratar Paoka je spasio mlade vatrene, i to baš u trenucima kad je Engleska najsnažnije pritiskala.

- Mislim da smo odigrali jednu jako dobru utakmicu. Taktički smo bili dobri, borili smo se, znali smo da su oni fizički i tehnički jaki, a mi smo bili strpljivi, čekali smo svoju šansu, znali smo da imamo kvalitetu i mislim da smo odigrali jednu iznimno zrelu utakmicu.

Ovakva pobjeda je i dodatno povećala samopouzdanje u momčadi hrvatske U-21 reprezentacije uoči Europskog prvenstva koje je na rasporedu ovog lipnja.

- Definitivno da pobjeda protiv Engleske daje ono nešto cijeloj momčadi, ali ovo je već sada završena priča, treba se okrenuti prema Euru. Znamo da smo kvalitetni, pokazivali smo to i kroz kvalifikacije uz, doduše, pokoju našu lošiju utakmicu, ali sigurno da nam je ova pobjeda digla samopouzdanje. Vjerujem da ćemo imati što za pokazati na Euru - dodao je kapetan Dominik Kotarski.

Podsjetimo, hrvatska U-21 selekcija Europsko prvenstvo otvara 21. lipnja utakmicom protiv Ukrajine, a u našoj skupini su još i Španjolska te domaćin Rumunjska.


 
 

 

Komentara 1

Avatar Vecernji1971
Vecernji1971
12:10 29.03.2023.

Ova velika pobjeda je nepravedno ostala u sjeni one u Turskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije