Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNI ŽUTI

Robert Prosinečki objasnio Turcima: Vi nemate ono što Hrvatska ima

Zagreb: Robert Prosinečki, nogometni trener
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/5
29.03.2023.
u 09:43

- Turska je talentirana momčad, možda joj je ovo i najdinamičnija momčad ikad. Ipak, turski individualni talenti imaju problema protiv jako organiziranih suparnika - rekao je Prosinečki

Legendarni hrvatski nogometaš Robert Prosinečki analizirao je jučerašnju utakmicu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u kojoj su vatreni s 2:0 u Bursi svladali Tursku. Prosinečki dobro poznaje turski nogomet budući da je trenirao Kayserispor i Denizlispor.

- Turska je talentirana momčad, možda joj je ovo i najdinamičnija momčad ikad. Ipak, turski individualni talenti imaju problema protiv jako organiziranih suparnika - rekao je Prosinečki za turski Fanatik,a  prenosi Sportklub.

- Turska briljira individualnom kvalitetom protiv lošijih reprezentacija od sebe, ali protiv ekipa poput Hrvatske ima probleme. Razlog je što nije stekla naviku igrati momčadski, sistemski. Protiv Hrvatske je imala sjajnu energiju i presing, ali je izostala realizacija - dodao je Žuti.

Prosinečki se osvrnuo na igru Turske.

- Došla je blizu gola, ali nije imala sreće. Takav stil igre ostavlja prazninu u obrani, a Dalićevi izabranici su strpljive čekali svoje prilike. I dok je Turska dominirala, rezultat je odjednom bio 0:2. To je Hrvatska. To je pokazatelj koliko je bitno biti ‘turnirska reprezentacija’. To Turskoj nedostaje. Za to je potreban dugoročni plan i stabilnost igre. Čak i ako imate talente svjetske klase, morate znati kako igrati igru. Morate imati naviku pobjeđivanja.

>> Dalić: Turci su pokazali da razumiju veličinu Modrića, hvala im na gostoprimstvu

Komentara 2

BL
blekpanther
10:45 29.03.2023.

A naš proslavljeni Žuti još bez posla, Turci šta čekata?

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
13:20 29.03.2023.

Robert Prosinečki objasnio Turcima: Vi nemate onoliko sporskog bezobrazluka, mutne naravi i pokvarenih finti što Hrvatska ima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije