Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međimurska županija prva u Hrvatskoj

Antonija Ružić, Lucija Lesjak i Filip Ude podigli zastavu Europske regije sporta 2022.

Međimurska županija
Foto: Međimurska županija
1/4
31.12.2021.
u 18:33

Podizanjem zastave Europske regije sporta vrsni sportaši tenisačica Antonija Ružić, karatistica Lucija Lesjak i sportski ambasador gimnastičar Filip Ude simbolično su danas u Čakovcu označili početak lijepe sportske priče.

Međimurska županija prva je županija u Hrvatskoj koja nosi prestižan naslov Europske regije sporta za 2022. godinu.

Zahvaljujući brojnim aktivnim sportašima i rekreativcima, razvijenoj sportskoj infrastrukturi, kvalitetnim sportskim programima, stručnom kadru i sportašima koji postižu vrhunske rezultate, europska asocijacija ACES Europe prepoznala je kvalitetu 426 sportskih udruga, oko 20.000 registriranih sportaša, najbolje organizirani sustav sportske rekreacije, sustav preventivnih programa, rad sa djecom predškolske dobi i školskog uzrasta te odlično organiziranim natjecanjima, kao i pojedincima koji ostvaruju vrhunske rezultate na nacionalnim, europskim i svjetskim natjecanjima, rekao je župan Matija Posavec i dodao da titula Europske regije sporta omogućuje i dodatna ulaganja u razvoj sportske infrastrukture diljem Međimurja.

Podizanjem zastave Europske regije sporta vrsni sportaši tenisačica Antonija Ružić, karatistica Lucija Lesjak i sportski ambasador gimnastičar Filip Ude simbolično su danas u Čakovcu označili početak lijepe sportske priče. Međimurje je, kako se moglo čuti, najsportskija županija u Hrvatskoj jer na 730 četvornih kilometara djeluje čak 426 udruga.

>> Pogledajte i video

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije