Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi nogometa

Ancelotti: 'VAR se zloupotrebljava. Oduzeo je moć sucu i nema objektivnosti, samo osobne odluke'

LaLiga - Valencia v Real Madrid
Foto: Pablo Morano/REUTERS
1/5
08.06.2023.
u 12:38

"Ne mogu prihvatiti da je stadion postao neprijateljsko mjesto niti klimu mržnje", rekao je trener Real Madrida, Carlo Ancelotti u intervjuu za talijanski Il Giornale. Istaknuo je kako je upravo rasizam najveći problem suvremenog nogometa i kako će jedino rješenje biti sankcije

Carlo Ancelotti je nakon relativno loše sezone za klube veličine i snage Real Madrida dao intervju za talijanski Il Giornale u kojem se dotaknuo tema poput VAR-a, rasizma na utakmicama, preopterećenja igrača i drugih problema u nogometu. Kraljevski klub je ove godine Manchester City s četiri gola razlike izbacio iz Lige prvaka, a u Španjolskoj su ostali deset bodova iz Barcelone. Uzeli su samo Kup kralja.

"Tehnologija bi trebala olakšati igru kod ocijene zaleđa i za provjeru gola. Kod potonjega stvorila je ozbiljan presedan na utakmici Espanyol - Atlético, fantomskim golom koji je doveo do ispadanja Espanyola. VAR je oduzeo moć sucu, donoseći odluke koje se ne uklapaju u duh i stvarnost igre. Nema objektivnosti, samo osobne odluke i zloupotrebljava se. Trebali bi biti uključeni bivši nogometaši i treneri koji bolje poznaju igru", rekao je Ancelotti.

GALERIJA Madchester City na Etihadu pobijedio Real Madrid s 4:0

LaLiga - Valencia v Real Madrid
1/10

Dotaknuo se i broja te učestalosti utakmica na kojima igrači moraju nastupati. "Moja momčad završava sezonu sa 73 utakmice. Od 30. prosinca do 12. ožujka igrali smo neprekidno, osim jednog tjedna. Ne može se ovako nastaviti. UEFA pokreće novu Ligu prvaka s više timova, FIFA pokreće Svjetsko prvenstvo s više nacija. Ili se moraju dogovoriti međusobno, ili će zdravlje igrača biti ugroženo."

VEZANI ČLANCI:

Istaknuo je rasizam kao najveći problem u nogometu. "Ne mogu prihvatiti da je stadion postao neprijateljsko mjesto niti klimu mržnje zbog boje kože, religije ili etničke pripadnosti igrača i trenera. Kroz sve četiri godine koje sam proveo u Engleskoj ne sjećam se osobnih uvreda. Da, zvižduci, ali nikada osobni napad. Protiv mržnje se treba boriti, a to će biti dug proces", naglašava Ancelotti.

Dodaje i kako prekidi utakmica zbog rasističkog dobacivanja može biti trenutačno rješenje, no ništa ne mijenja dok se ne implementiraju sankcije. "Sudac na terenu može i treba intervenirati. Ovdje u Španjolskoj nešto se pomaknulo nakon Viniciusovog slučaja, ali sam bio prozvan zbog optuživanja cijele publike Mestalle. Ispričao sam se, no slučaj je još uvijek otvoren."

VIDEO Život Zlatana Ibrahimovića obilježila je tragedija i više nije bio isti: 'Izdahnuo je ispred mene'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije