Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN SINGAPURA

Alonso opet slavio, Webber izbacio Hamiltona iz borbe za vrh

Fernando Alonso
AFP
26.09.2010.
u 16:56

Izjave koje su posljednjih nekoliko tjedana dolazile iz Ferrarija, kako ozbiljno računaju na oba naslova, pokazale su se nakon VN Malezije ozbiljnima.

Dvostruki svjetski prvak u formuli 1 Fernando Alonso je nakon Monze slavio i na noćnoj utrci u Singapuru. Španjolac je do 25. pobjede u karijeri došao uvjerljivo, bio je vodeći od starta do cilja. Time se izjednačio s Britancem Jimijem Clarkom i Austrijancem Nikijem Laudom po ukupnom broju pobjeda u SP-u.

Red Bullov dvojac osvojio je ostala dva mjesta na pobjedničkom postolju. Drugi je bio Nijemac Sebastian Vettel, a treći Australac Mark Webber, nakon što je u 36. krugu uspio sačuvati mjesto ispred Britanca Lewisa Hamiltona.

- Vidio sam kako je Mark pogriješio i to sam želio iskoristiti. On me u sljedećem zavoju zakačio, a nisam ga vidio da dolazi. Sve se odigralo vrlo brzo – ljut je bio Hamilton.

Iako je njihov sudar bio pod sudačkom istragom Australac je prošao bez kazne te se tako borba za naslov još više zakomplicirala.

Kockanje Red Bulla u četvrtom krugu, kada je Webber za vrijeme dok je na stazi bio sigurnosni automobil ušao u boks i promijenio mekše s tvrđim gumama, isplatilo se. Iako je australski vozač s petog pao na 11. mjesto, odličnom se vožnjom uspio probiti do trećeg mjesta. Sigurnosni automobil je morao na stazu i u 32. krugu kada se u zid zaletio Kobayashi, a u njegov bolid kasnije i Senna.

Da utrka završi vatreno pobrinuo se Lotusov bolid Heikkija Kovalainena, koji se u pretposljednjem krugu zapalio u startno ciljnoj ravnini.

Do kraja Svjetskog prvenstva na rasporedu su još četiri utrke, a sljedeća se vozi 10. listopada u Suzuki za VN Japana.

Komentara 1

OB
-obrisani-
08:06 28.09.2010.

Ferrrnando Alonsssoooo!!!!! Šteta za Hamiltona, zanimljivije je kad je više njih u borbi za prvaka. Sad ipak vidim da Šumiju nekako neide. Vjerovatno je već umoran od ovog cirkusa a nije ni mlad. No već je prilično dugo u oktanskomkom cirkusu dok su mnogi puno mlađi od njega prestajali karijeru. Treba mu čestitati na upornosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije