Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Bože, čuvaj kralja"

Vitez Reiner pohvalio se fotkom s novim kraljem, reakcije koje su uslijedile nisu baš najbolje

Foto: Facebook
1/6
12.09.2022.
u 15:20

"Bože, čuvaj Hrvatsku, kraljevi se ionako snađu", "Bože, čuvaj malog čovjeka", "Kralj i njegov sluga", "Glavni meštri velikih loža", "Pa to nije tvoj kralj, tvoj je kralj Isus Krist", samo su neke od reakcija koje su uslijedile nakon objave.

Potpredsjednik Sabora, akademik Željko Reiner (69), na svojoj službenoj Facebook stranici objavio je fotografiju na kojoj pozira s novim britanskim kraljem Charlesom III., a reakcije koje su uslijedile i nisu baš najbolje. 

"Bože, čuvaj kralja Charlesa III.! S užitkom se sjećam svih razgovora koje sam vodio s njim", napisao je Reiner u opisu zajedničke fotografije koja je nastala još u vrijeme dok je Charles bio princ. Ispod objave odmah su se zaredali komentari Charlesovih pratitelja koji nisu bili oduševljeni. 

"Bože, čuvaj Hrvatsku, kraljevi se ionako snađu", "Bože, čuvaj malog čovjeka", "Kralj i njegov sluga", "Glavni meštri velikih loža", "Pa to nije tvoj kralj, tvoj je kralj Isus Krist. Koliko znam da katolici imaju samo jednog Kralja, a to je Isus", "Nije mi simpatičan, osobito Camila", samo su neki od komentara Reinerovih pratitelja koje nije impresionirala ova objava.

Podsjetimo, Reiner je 2017. godine proglašen hrvatskim vitezom Viteškog Reda Svetog Groba Jeruzalemskog. Euharistijsko slavlje i sam obred predvodio je američki kardinal Edwin Frederick O'Brien, Veliki meštar Viteškoga Reda Svetoga Groba Jeruzalemskog, a bio je to prvi to takav obred na kojem je proglašeno devet vitezova od kojih su dvojica svećenika, a sedam laika. 

VIDEO Kako se kraljičino zdravstveno stanje postupno pogoršavalo nakon smrti princa Philipa

Komentara 14

DU
Deleted user
20:04 12.09.2022.

Zanima me samo kako ovaj Mason Reiner ima više odličja nego bilo koji obični branitelj koji je na ratištu proveo više od pet godina. One nazovi branitelje tipa Đakića,Glogoškog Klemma i sličnih ne računam u prave branitelje.

Avatar Žabac
Žabac
15:30 12.09.2022.

Reiner je mason 33 stupnja, proglašenje vitezom je zapravo bila ta masonska inicijacija, kao nasljednik sotone Hanžekovića masona 33, najvišeg stupnja. Tako da nije čudo da je uz kralja imperije koja je izvorište masonerije.

GE
generacija57
17:59 12.09.2022.

Reiner, koliko si platio medalje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije