Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVLJENI DATUMI

Rolling Stonesi slave 60 godina benda ljetnom europskom turnejom, stižu blizu Hrvatske

storyeditor/2022-03-14/PXL_REU_270921_34807528.jpg
15.03.2022.
u 20:00

Za sada su objavljeni datumi trinaest gradova i četrnaest stadionskih koncerata od 1. lipnja do 31. srpnja (Madrid, München, Liverpool, Amsterdam, Bern, Milano, dva u londonskom Hyde Parku, Bruxelles, Beč, Lyon, Pariz, Gelsenkirchen i Stockholm), među kojima je i njihov prvi stadionski nastup u Liverpoolu, u kojem nisu svirali više od 50 godina

Kao što se govorkalo nekoliko tjedana prije službene objave, Rolling Stonesi će proslaviti šezdeset godina postojanja europskom turnejom “Sixty” (“Šezdeset”) predstojećeg ljeta. Za sada su objavljeni datumi trinaest gradova i četrnaest stadionskih koncerata od 1. lipnja do 31. srpnja (Madrid, München, Liverpool, Amsterdam, Bern, Milano, dva u londonskom Hyde Parku, Bruxelles, Beč, Lyon, Pariz, Gelsenkirchen i Stockholm), među kojima je i njihov prvi stadionski nastup u Liverpoolu, u kojem nisu svirali više od 50 godina. Može se pretpostaviti je da će se turneja rasprodati vrlo brzo kad ulaznice postanu dostupne u petak ujutro (ili u srijedu za članove fan kluba), jer, osim što je europska publika gladna velikih koncertnih okupljanja nakon dvije godine pandemije, malo tko bi želio propustiti pogledati još jedno uprizorenje najdugovječnije rock-postave od postanka rock-glazbe. Najbliže Hrvatskoj bit će u Beču 15. srpnja. 

Za razliku od mnogih koji su zbog pandemije, sada i rata u Ukrajini, odustali od turneja ili ih odgodili, ova najava opet pokazuje da su Mick Jagger kao poslovni mozak Stonesa i članovi grupe profesionalci koje ništa ne može odvratiti od zacrtanih planova.

Možda i zato što vrijeme polako istječe, jer Jagger će ovoga ljeta napuniti 79 godina, ali i zbog tvrdoglavosti da se prvi nastup grupe 12. srpnja 1962. obilježi slavljem okrugle brojke od šezdeset godina aktivnog rada. Čak ni smrt jednog od osnivača grupe, bubnjara Charlieja Wattsa lani nije spriječila Stonesa da održe američku turneju, a novi bubnjar Steve Jordan, inače prijatelj i suradnik Keitha Richardsa još od njegova prvog solo albuma 1988., s njima će svirati i u Europi.

Ne manje važno, unatoč dojmljivom broju godina Rolling Stonesi i danas nude visokooktansku dvosatnu svirku koja poštuje sve zakonitosti vrhunskog spektakla i ne posustaje u isporuci energije, hitova i osjećaja koje kod publike može izazvati samo, nije pretjerano ponoviti davne opise; “prvak svijeta u rock’n’rollu” Mick Jagger i “najveća rock-grupa na svijetu”. 

VIDEO: Dino Šaran: "Čini mi se da sve opet vodi prema ratu gdje će se boriti svatko protiv svakog"

 

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
20:17 15.03.2022.

Ono iz 60-ih bje izvrsno,ono iz 70-ih vrlo dobro.Potom padaju u kakvoći. A ovo danas? Smiješno !

VO
VođaSmjene
21:42 15.03.2022.

Starci se blamiraju

SL
slavenZadravec
20:55 15.03.2022.

Usred pandemije i rata luđaka ovo će biti ... Emotional rescue.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije