Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'plešem sama'

Premijerno pogledajte novi spot grupe 'Detour'

detour
Foto: PR FOTO
1/4
08.12.2014.
u 20:00

Trenutno najveća hrvatska elektroakustična pop-atrakcija grupa Detour uživa u plodovima svoga rada

Trenutno najveća hrvatska elektroakustična pop-atrakcija grupa Detour uživa u plodovima svoga rada.

Nakon osam godina postojanja, hitoidnih singlova, prošlomjesečnog spektakularnog koncerta pred prepunom zagrebačkom Tvornicom kulture, odličnih recenzija te prvog mjesta na top-listi prodaje albuma s aktualnim, trećim studijskim uratkom "A što ak' ja..." slobodno se može zaključiti da doživljavaju renesansu u svojoj karijeri. "Srce veliko", "Snijeg", "Daleko" i još uvijek aktualan singl "Plešem sama" otvorili su priču trećeg albuma nakon pet godina od zadnjeg studijskog albuma i, kako vidimo, čekanje se isplatilo.

I ovog puta istančani pop-rukopis glavnog autora Nenada Borgudana donio je grupi Detour prve pozicije radijskih top-lista sa skladbom "Plešem sama" za koju je ovih dana snimljen i video. Spot potpisuje mladi filmski autor Tvrtko Barišić poznatiji po uspješnim suradnjama s Ninom Romić, grupama Pavel, Yammat, Tom & the Twisters i drugima.

Atmosfera spota je mračna. Svjetlo je postavljeno u maniri flamanskih baroknih majstora, iz jednog izvora, što naglašava dramatičnost kontrastom svijetla i sjene. Boje su tamne i saturirane čime je postignuta toplina i intimnost prikaza. Likovi u spotu snimani su odvojeno i pretapanjima spajani u željenu kompoziciju čime je postignut dinamičan i pomalo dramatičan prikaz plesne pjesme u tumačenju članova benda i gostujućih glazbenika.

Premijera spota najavljena je za ponedjeljak 8.12. u 20 sati na MTV-u i na portalu vecernji.hr, a ubrzo nakon toga i na svim ostalim TV postajama u regiji. Promocija spota uslijedit će par dana prije Detourova prvog koncertnog nastupa u Beogradu u Mikser Houseu gdje će u petak, 12.12. s kolegama iz TBF-a upriličiti zagrebačko-splitski vikend u Beogradu.

>>Detour uoči velikog koncerta: Imamo slobodu da radimo što želimo

>>Detour u studenom nastupa u Tvornici

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije