Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popularna mreža

Predvodnice TikTok scene su Sonja, Ella i Lana, a ovo je sadržaj koji objavljuju i koji ima najviše lajkova

Foto: instagram
1/9
16.08.2021.
u 07:00

TikTok se prvo smatrao samo zabavom, a glavni sadržaji su bili plesnog karaktera. Danas je još uvijek glavni cilj zabava, a TikTok se koristi i u svrhu zarade.

TikTok – društvena mreža kratkog i pamtljivog imena koja je izašla još 2018. godine, a svoj je uspon doživjela tek godinu i pol kasnije. Kao i samo ime, i sadržaji koji se tamo objavljuju su kratki i lako pamtljivi, a ta društvena mreža privukla je posebnu pažnju mladih. TikTok se prvo smatrao samo zabavom, a glavni sadržaji su bili plesnog karaktera. Danas je još uvijek glavni cilj zabava, a TikTok se koristi i u svrhu zarade. Upravo zato je privukao pažnju i nešto starijih kreatora sadržaja, kao i influencera. Osim novih imena koja su došla, pridružili su mu se i već poznati influenceri, kako strani tako i domaći. Glavne tiktokerice domaće scene definitivno su influencerice Sonja Kovač i Ella Dvornik. Predvodnica hrvatske TikTok scene sa svojih 167.000 pratitelja i oko 2,5 milijuna lajkova na ovoj društvenoj mreži je Sonja Kovač. Ona svoje pratitelje zabavlja sadržajem kojim se šali na račun dogodovština iz života, pokazuje svoje modne izbore, ali se bavi i temama koje su u trendu.

Također, objavljuje i sadržaj s dečkom Goranom Mandićem, tako da je nedavno objavila video u kojem pokazuju tipove parova, a pratitelji su im poručili da su najljepši par u Hrvatskoj. Kovač ovu društvenu mrežu koristi i kako bi neke brendove približila publici, odnosno radi i sponzorirani sadržaj. Njezin najgledaniji video ima više od 800.000 pregleda, a radi se o montaži u kojoj influencerica glumi blagajnicu. Ella Dvornik-Pearce ima 99.000 pratitelja, a lajkovi koje je dobila prelaze broj od 1,7 milijuna. Ova mama dviju djevojčica često objavljuje sadržaj u kojem se šali na račun svog ponašanja kao roditelj, ali često se u videima nađu i malene Balie Dee i Lumi Wren. U njezinu najgledanijem videu nalazi se njezina kćer Balie koja traži “njam, njam”, a poslije zaključuje da “nema više papat”. Video je pregledan gotovo milijun puta, a pratitelji su ostali zatečeni njezinom slatkoćom. Objavljuje i neka svoja razmišljanja i smiješne dogodovštine iz života, a ima i nešto plaćenog sadržaja. Kovač i Dvornik-Pearce u stopu prati i pjevačica i influencerica Lana Jurčević koja na svojem TikTok profilu ima nešto više od 57.000 pratitelja i 680.000 lajkova. Jurčević često svoje TikTok videe dijeli i na Instagramu, a prema TikTok brojaču najgledaniji video je onaj u kojem govori o tome kako izgleda početak veze u 2021. godini te ima više od 550.000 pregleda.

 

@elladvornik

Nema vise papat.

♬ original sound - Ella Dvornik

 

Pjevačica često objavljuje videe u kojima je montiran glas neke druge osobe, a ona zalijepi svoj. Uglavnom je riječ o nekim smiješnim temama i događajima, a često ih i prilagodi situaciji u kojoj se ona nalazi. Posebno je zapamćen ostao njezin video koji je objavila nakon što su je prozvali da se udebljala. Ona je u videu pokazala problematične zone te poručila da je jedini problem, koji njezini pratitelji mogu vidjeti, neuredan stan iza nje. Taj video je prikupio više od 150.000 pregleda. Njezini TikTokovi često imaju i skriveno značenje kojim ona nekom odgovara ili šalje poruke, poput poruke da treba voljeti sebe.

 

@sonja.kovac

Which couple are you? 👫 ##couples ##couplecomedy ##coupleschallenge ##couplelove ##boyfriendsglowup ##learnontiktok ##myboyfriend ##balkantiktok ##balkan ##fy

♬ original sound - sonja.kovac

 

Velik broj pratitelja ima i pjevačica Alena Nezirević Anezi koju na ovoj društvenoj mreži prati više od 46.000 ljudi, a objave joj imaju gotovo 574.000 lajkova. Pjevačica na svojem profilu objavljuje različite tipove videa od glazbenih, najava novih pjesama, kao i događaja sa snimanja do različitih smiješnih situacija i viceva. Njezin najgledaniji video ima dva milijuna pregleda, a u videu pokazuje kako se snalazi osoba koja ide na nudističku plažu na “normalnoj” plaži. Naša ovogodišnja predstavnica na Eurosongu Albina Grčić aktivna je i na TikToku gdje je prati 28.000 ljudi, a njezine objave prikupile su više od 193.000 lajkova. Sadržaj koji pjevačica objavljuje sastoji se od događanja sa snimanja, njezinih druženja s prijateljima, pokazivanja modnih izbora, kao i šala. Najviše pregleda ima njezin video u kojem pjeva tijekom presice u Rotterdamu, a radi se oko 320.000 klikova. Žanamari Perčić, domaća je pjevačica koja je poznata po svojim objavama na Instagramu, a aktivna je i na TikToku gdje ima 12.000 sljedbenika i gotovo 100.000 lajkova. Njezin sadržaj na ovoj društvenoj mreži sastoji se od videa u kojima pokazuje neke obiteljske trenutke, kako izgleda, gdje se nalazi kao i neke šale. Upravo je jedan video u kojem se šali sa svojim suprugom oko kupnje hlača prikupio najviše pregleda, njih čak 383.000. Na TikToku je aktivna i influencerica Ecija Ivušić koja na ovoj društvenoj mreži ima pažnju više od 1800 ljudi, a objave su joj lajkane više od 23.000 puta.

 

@lalana

Problemi… problemi 😅😅 ##balkantiktok ##croatia ##hrvatska ##balkan

♬ original sound - Paprikaljuta

 

Glavna tema njezinih objava su šale na račun nje same i događaja općenito, a ona na ovoj društvenoj mreži nije aktivna već više od tri mjeseca. Najgledanija objava je ona u kojoj govori o svojem ponašanju i očekivanjima u odnosu za koji pretpostavlja da je toksičan, a pogledalo ga je više od 200.000 ljudi.  U Hrvatskoj tiktokeri još uvijek ne zarađuju izravno od ove platforme, ali zarađuju od sponzorstava na TikToku. Međutim, u svijetu je ova platforma mnogima postala ozbiljan izvor zarade i mnoge je mlade ljude, od kojih neki nisu ni punoljetni, već sad pretvorila u milijunaše. Charli Grace D’Amelio među najbolje je plaćenim tiktokerima. Ova 17-godišnjakinja profesionalno se bavila plesom i kada je postala tinejdžerica aktivno je počela koristiti društvene mreže i preko noći je doslovno postala popularna na TikToku. U samo šest mjeseci skupila je pet milijuna pratitelja i to zahvaljujući plesnim koreografijama koje je objavljivala. Trenutačno ima 122,4 milijuna pratitelja i njezina zarada procjenjuje se na osam milijuna dolara. Baby Ariel ima 35,5 milijuna pratitelja na ovoj mreži, ima 20 godina i prije četiri godine Forbes ju je proglasio jednom od najutjecajnijih influencera, a njezino bogatstvo od TikToka iznosi šest milijuna dolara.

Na vrhu ove liste, kada je zarada u pitanju, jedno je svima dobro poznato ime, a to je Will Smith koji se ovoj mreži pridružio 2019. godine i od tada neumorno objavljuje videosadržaj na ovoj platformi. Ima više od 40 milijuna pratitelja i 270 milijuna lajkova za svoje objave te je na vrhu ove liste kada je u pitanju njegovo bogatstvo koje se procjenjuje na 350 milijuna dolara, ali naravno većina te zarade došla je zahvaljujući njegovoj glumačkoj karijeri. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar The new statesman
The new statesman
07:39 16.08.2021.

Ma bravo .. Will Smithi i naša Ellica u istom članku ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije