Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NARUŠILI UGLED

Poliklinika domaćoj glumici zbog sporne fotografije mora platiti 140 tisuća kuna: ‘Osramoćena je'

Zagreb: Promocija kuharice Iz moje kuhinje, s ljubavlju glumice Sanje Vejnović
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
20.10.2021.
u 22:00

Vejnović je dobila presudu jer je Poliklinika neovlašteno objavila njezine fotografije s iglom uperenom u lice, što, pak, po presudi, "implicira da se tužiteljica podvrgava estetskim zahvatima poput filera, botoksa i sl., a uzimajući u obzir da se isto kosi s njezinim osobnim stavovima i poslovnim angažmanima u kojima zagovara prirodan izgled

 Glumica Sanja Vejnović (60) dobila je, nepravomoćnom presudom zagrebačkog Općinskog građanskog suda, ukupno više od 140 tisuća kuna naknade štete i troškova koje joj je dužna isplatiti Poliklinika "Sinteza" d.o.o. Zagreb, piše Slobodna Dalmacija

Vejnović je dobila presudu jer je Poliklinika neovlašteno objavila njezine fotografije s iglom uperenom u lice, što, pak, po presudi, "implicira da se tužiteljica podvrgava estetskim zahvatima poput filera, botoksa i sl., a uzimajući u obzir da se isto kosi s njezinim osobnim stavovima i poslovnim angažmanima u kojima zagovara prirodan izgled, prirodnu kozmetiku i tretmane, doista je narušen njezin ugled, čast i privatnost osobnog i obiteljskog života jer ispada da tužiteljica laže". Veći dio novca, 107 tisuća kuna, dobila je zbog izgubljene zarade, odnosno zato jer je sud utvrdio da joj je zbog objavljenih fotografija propao jedan već dogovoreni poslovni ugovor.

Kako je Vejnović navela u tužbi 2019. iz Poliklinike su je kontaktirali u ožujku 2016. godine  s prijedlogom da bude njihovo zaštitno lice kampanje neinvazivnih tretmana, što je podrazumijevalo korištenje njezinih fotografija u promidžbene svrhe na internetskim portalima i u svim ostalim medijima.  Prije nego su potpisali ugovor tražili su da je fotografiraju kako bi odabrali fotografije. Budući da su joj umjesto honorara ponudili kompenzaciju u vidu njihovih tretmana, Vejnović je to odbila i izričito zatražila da se njene fotografije ne koriste u kampanji. Ipak, Poliklinika je, stoji u tužbi,  na svojim internetskim stranicama iskoristila njezine fotografije na kojima se vidi ona s iglom uperenom u lice te su uklonjene tek nakon nekoliko upozorenja. No, u srpnju 2018. godine Poliklinika opet, bez dozvole glumice, na svojim internetskim stranicama objavljuje njezine fotografije.

 – Predmetne fotografije prikazuju kako tužiteljici ubrizgavaju injekciju u obraz, a što implicira da se tužiteljica podvrgava estetskim zahvatima poput filera i botoksa, a što joj je s obzirom na njezinu profesiju glumice prouzročilo znatne neugodnosti, te su iste utjecale na njezin ugled, kako privatno, tako i profesionalno - navodi se u tužbi. S obzirom na to da Vejnović zagovara prirodnu ljepotu, te su joj fotografije narušile ugled, ali i su joj zbog njih izostale brojne poslovne ponude. 

Iz Poliklinike tvrde da nisu oni ponudili glumici suradnju, već PR agencija "Start design" d.o.o., te da je dogovoreno da će Vejnović kao naknadu za korištenje fotografija dobiti besplatne tretmane za uljepšavanje. Kada su fotografije rađene, glumica je, rekli su iz Poliklinike, postavila dodatni zahtjev za tretmanom laserske lipolize podbratka, koji je jako skup i koji se njima nije isplatio pa su to odbili. Kazali su i da su prvi put uklonili fotografije, a drugi put su ih objavili zabunom i "bez znanja i prepoznavanja tužiteljice na fotografiji", piše Slobodna Dalmacija. 

 – Navedena fotografija ne implicira da bi osoba na fotografiji bila podvrgnuta bilo kakvim invazivnim tretmanima. Tužiteljica je više puta, u razdoblju prije i poslije u odnosu na vrijeme kada je tuženik pogreškom stavio predmetnu fotografiju na internetsku stranicu, sudjelovala u raznim tretmanima kod drugih fizičkih i pravnih osoba, prilikom čega je objavljeno više fotografija te jedan video na kojima se vidi potpuna fotografija tužiteljice s iglom u neposrednoj blizini lica. Našu internetsku stranicu, na mjestu gdje je pogreškom bila objavljena predmetna fotografija, u razdoblju od 1. siječnja 2018. godine do dana uklanjanja je posjetilo samo četvero ljudi, a fotografija igle blizu njenog lica objavljena u visokotiražnom časopisu u Hrvatskoj i u videu na YouTubeu imala je 482 pogleda, pa je nemoguće povjerovati da je postojalo bilo kakvo narušavanje ugleda – naveli su iz Poliklinike.

VIDEO: Sanja Doležal otkrila je li joj draža 'Košulja plava' ili 'Za dobra stara vremena' 

 

Ključne riječi

Komentara 7

LI
Lisac
22:11 20.10.2021.

Tuziteljica je vidimo ipak nasla put do obrascica i uklanjanja podbratka

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
22:30 20.10.2021.

Eto ja dobila jednom 🟨 jer sam objavila da ispod pazuha imam " kefu " pa kako bi trebala nazvat pravim imenom taj žbun ? I Bog nam je to dao da stoji i raste a ne da ih brijemo a ja brijem da sam lijepa i prirodna

ME
MediciKM
09:14 21.10.2021.

Pa iz aviona se vidi da je Sanja nešto radila s licem. Ah ti naši sudovi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije