Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40 godina karijere

Nakon posvete Arsenu, Zoran Predin priprema “Počasni krug”

Foto: Promo
1/3
08.12.2019.
u 21:35

Nakon proljetnog koncerta u Vatroslavu Lisinskom, gdje se pokazao kao zabavljač, “Zoran pjeva Arsena” u Laubi bio je više kantautorskog usmjerenja, pred publikom koja je došla čuti esenciju tajne veze koja je spajala prijatelje i suradnike

Četrdeset godina karijere, otvorena izložba fotografija pred posjetiteljima koncerta u rasprodanoj dvorani, raspoloženi Zoran Predin i pouzdan prateći sastav Kukuruzović Django Group, i sami sudionici svjetske gypsy swing scene, bilo je sve potrebno za nastup u Laubi. I, dakako, pjesme Arsena Dedića, jer Predin se u Laubi posvetio programu sa zadnjeg albuma “Zoran pjeva Arsena”.

Nakon proljetnog koncerta u Vatroslavu Lisinskom, gdje se pokazao kao zabavljač, “Zoran pjeva Arsena” u Laubi bio je više kantautorskog usmjerenja, pred publikom koja je došla čuti esenciju tajne veze koja je spajala prijatelje i suradnike. Dvosatni program s 20 pjesama, od “Tvoje nježne godine”, “Ni ti ni ja”, “Moderato Cantabile” i drugih, osim Arsenovih klasika uključio je i tri instrumentala sjajnog Kukuruzovićeva benda, Predinove “Vilenjak” i “Što bi mi bez nas”.

Poznatim Predinovim konferansama parirao je duhoviti Damir Kukuruzović, pravi Predinov scenski “buddy”, ali i vrhunski gitarist. S majstorom violine Brunom Urlićem, Paulom Kempfom na klavijaturama, Željkom Bilbijom na basu, saksofonistom Marijanom Jakićem i gitaristom Miroslavom Čehaićem, Arsenove pjesme “preveli” su na gypsy-swing jezik, blizak zaostavštini francuskog jazza, Djanga Reinhardta i Stephanea Grappellija, i dali im drukčiji okus i ambijent. Nakon “Zoran pjeva Arsena”, Predin za ožujak u Lisinskome priprema projekt “Počasni krug” sa Zagrebačkom filharmonijom.

Foto: Arena Hospitality Group

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije