Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
magija zaludjela svijet

"Jednom davno": Serija koja dokazuje da bajke i danas postoje

bilo jednom
Foto: Promo
1/3
28.06.2014.
u 18:00

Spoj stvarnog svijeta i svijeta čarolije zaludio je obožavatelje diljem svijeta. Za Noć vještica tisuće Amerikanaca kupuju replike kostima iz popularne serije.

Da i odrasli vjeruju u bajke, dokazuje odlična gledanost serije “Jednom davno”. Originalna ideja da se spoji stvarni svijet današnjice i svijet bajki kod kritike je prvo naišla ne zid, ali istinski obožavatelji čarolija povezali su se s likovima i serija je unatoč crnim prognozama doživjela i svoju četvrtu sezonu. Za to su zasigurno zaslužni i producenti Edward Kitsis i Adam Horowitz koji su zanat pekli radeći na planetarno popularnoj seriji “Lost”. Ovaj uspješni dvojac udiše život u klasičnu priču o Snjeguljici i zloj kraljici te ih prebacuje u fiktivni gradić Storybrook. Serija vrvi brojnim poznatim glumcima poput Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin, Roberta Carlylea, Lane Parrille i brojnih drugih, a čak je i dobila spin-off u obliku serije “Jednom davno u Zemlji čuda”. A da bajke postoje i danas, na setu su se uvjerili glavni glumci, Snjeguljica - Ginnifer Goodwin i princ - Josh Dallas. Par se na snimanju upoznao, ludo su se zaljubili, nedugo zatim vjenčali, a nedavno su dobili i sinčića. Mališanu su, u stilu serije, dali ime Oliver Finlay.

- Oliver Twist jedna je od mojih omiljenih dječjih priča. Finlay je ime irsko-škotskog porijekla i znači dječak svijetle kose - objasnila je 36-godišnja glumica.

Foto: Promo

Ginnifer je jednom prilikom izjavila kako joj je oduvijek bila želja utjeloviti Disneyevu princezu, a uloga Snjeguljice koja joj je ponuđena bila je pravo ostvarenje tog sna. Impresivna kostimografija koja ostavlja bez daha djelo je dizajnera Eduarda Castra. A koliko su njegova djela popularna, dokazuje i pomama za replikama njegovih kostima za Noć vještica.

Najteže mu je, priznaje, bilo izraditi kostim za Malu sirenu jer ga je trebalo prilagoditi mokrim i suhim uvjetima.

- Kako napraviti kostim koji će sekundu nakon izlaska iz vode izgledati savršeno? To mi je bio glavni izazov, ali uspjeli smo - kaže Castro. Za svaki je lik osmislio prepoznatljiv odjevni predmet, a za lik Emme Snow koju igra Jennifer Morrison to je bila - kožna jakna.

- Odabrali smo je jer Jennifer često snima u teškim uvjetima. Trebala je nositi nešto što će izgledati odvažno, ali i s druge strane nešto u čemu se neće smrznuti - priča Castro, a glumica se nadovezuje.

Foto: Promo

- Priznajem da to u seriji funkcionira, ali toliko su mi se zgadile kožne jakne da mislim da ih do kraja života privatno neću odjenuti - smije se glumica.

A nakon brojnih likova iz bajki koji su se pridružili ekipi, poput Cvilidrete, Geppetta, Pinocchija, Plave Vile, Pepeljuge, Crvenkapice, Male sirene, Trnoružice..., u finalu treće sezone koja se prikazuje na Fox Lifeu imat ćemo priliku vidjeti i poznati lik Else iz animiranog filma “Snježno kraljevstvo” koji je prošlo ljeto osvojio kino-publiku diljem svijeta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije