Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju

Iva Babić: Laskaju mi usporedbe s divnom Umom Thurman

iva (1)
Foto: HTV
1/9
29.09.2012.
u 09:00

– Iva je sjajna kolegica i partnerica, s njom je izuzetno lako i ugodno raditi. Mislim da homoseksualnost nije tabu niti bi trebala biti, a osobno se protivim bilo kakvom obliku diskriminacije – iznosi svoje stavove Iva.

Nekonvencionalnim metodama boriti se protiv monotonije zagrebačke četvrti u kojoj žive moto je glavnih likova iz HTV-ove humoristične serije “Nedjeljom ujutro, subotom navečer”, a dio te ekipe koja nedjeljom ujutro slaže mozaik ludog subotnjeg provoda je i Sonja koju tumači mlada glumica Iva Babić. Od djetinjstva je Sonja bila sklona nevoljama. Već u vrtiću pokazala je neobuzdanu narav kad je jednog dječaka ugrizla, kasnije je zapalila zavjese u dnevnom boravku, izbačena je iz škole i preselila se u novu gdje je upoznala Hansa, Srbina i Filipa i postala dio njihova muškog tima.

– Sonja je cura bez dlake na jeziku, slobodoumna, financijski osigurana, tako da ne mora ni razmišljati o poslu, što joj daje gomilu slobodnog vremena koje provodi uživajući u glazbi, filmu, igranju PlayStationa. Koliko god je neozbiljna, i dalje je puno ozbiljnija od svojih prijatelja. Ona je ta koja pronalazi rješenja iz suludih situacija. Iako često djeluje grubom i hladnom, zapravo je emotivna i nesigurna – kaže Iva o svom liku. Ovo joj je bilo prvo veliko snimanje i oduševljena je načinom rada i atmosferom koja je vladala na setu, gdje je scenarist i redatelj serije Predrag Ličina glumcima dopuštao da kreativnim idejama nadograđuju svoje likove.

– Scene koje smo snimali upisane su u scenarij i kao takve nije ih bilo moguće mijenjati, no za vrijeme proba mi glumci s redateljem Predragom Ličinom usuglasili smo ono što je napisano s našim viđenjima lika – objašnjava 24-godišnja Iva Babić.

Da će biti glumica, maštala je kao mala gledajući avanture junaka u filmovima “Družba Pere Kvržice”, “Vlak u snijegu” i “Gooniesa”, no tada se činilo da je taj san daleko od ostvarenja.

– Gluma je postala moj poziv prije nekoliko godina kad sam se upisala na Akademiju dramske umjetnosti, prije toga sam često znala maštati o tome, ali se tada to činilo jako dalekim – govori Iva prisjećajući se kako je najbolji savjet koji je dobila na akademiji bio: uvijek glumi bolje. Iako do ovog snimanja nije imala iskustva s lezbijskim scenama, profesionalno i bez neugode odradila je i ljubavne scene s kolegicom Ivom Mihalić.

– Iva je sjajna kolegica i partnerica, s njom je izuzetno lako i ugodno raditi. Mislim da homoseksualnost nije tabu niti bi trebala biti, a osobno se protivim bilo kakvom obliku diskriminacije – iznosi svoje stavove Iva.

Ako postoji ikakva sličnost između Ive i Sonje, onda je to intuicija kojoj se vole prepustiti u odlukama koje donose, no za razliku od Sonje, Iva prije važnih životnih odluka ipak na vagu stavi argumente za i protiv.

– Kad donosim velike životne odluke, vrlo mi je bitna intuicija. Naravno da u jednom trenu razmišljam o posljedicama, odvagnem argumente za i protiv, ali najčešće prevagne intuicija. Rođenoj Virovitičanki Zagreb je postao dom kad je upisala studij povijesti i umjetnosti i komparativne književnosti od kojega je kasnije odustala i upisala Akademiju dramske umjetnosti na kojoj je sada pred diplomom.

– Ne bih se rado selila, ali ako bih trebala birati drugi dom osim Zagreba, bio bi to Berlin – mašta glumica koja je nakon uloge u filmu “Ljudožder vegetarijanac” dobila kompliment kako nalikuje glumici Umi Thurman, a na to skromno kaže:

– Naravno da svaka usporedba s tako velikom glumicom laska.

Prije godinu dana snimala je, s kolegicama Mijom Biondić, Marijom Kolb i Mirelom Videk, domaći film “Što dečki vole” u kojem je glumila kapetanicu ženske nogometne ekipe, no danas o tom projektu ne želi govoriti.

Kad joj lijepo vrijeme to dopušta, gradom se najčešće vozi na svom biciklu, ali kaže da nije baš naročit sportski tip, što potvrđuje odabirom izbornih predmeta na fakultetu:

– Kad sam studirala na Filozofskom fakultetu, kolegij tjelesnog nudio je izbor od tridesetak sportova, ja sam odabrala šah! Uz šah moj drugi hobi je i sviranje klavira.

Dok neke njezine kolegice sanjaju o nastavku karijere preko bare ili drugdje u inozemstvu, Iva se zasad namjerava zadržati unutar granica Lijepe Naše, ali zato ne skriva kakve uloge priželjkuje.

– Da me se pita, voljela bih igrati sve uloge od Ivane Orleanske do lady Macbeth.

Žao joj je što se više ne snimaju humoristične serije koje su se pretvorile u klasike.

– Veliki sam ljubitelj animiranih humorističnih serija kao što su “Family Guy”, “Simpsoni”, “South Park”. A od igranih serija najdraže su mi one koje se više i ne snimaju: “Mućke”, “Crna guja” i “Da, ministre”

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije