Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica Presjek cjelokupnog umjetničkog rada dubrovačkog glazbenika

Ibrica Jusić obilježava dugih 45 godina na glazbenoj sceni

Ibrica Jusić
Igor Kralj / Pixsell
23.11.2009.
u 17:29

Sudeći po sentimentalnim i bezvremenim stihovima šarmantnog kantautora, riječ je o nastupu koji će sigurno zadovoljiti ukus svih generacija

Kad netko tko je gotovo pola stoljeća na sceni uspijeva ostati vjeran sebi vrijedan je svakog divljenja. Upravo takav neumorni je 65-godišnji dubrovački kantautor Ibrica Jusić, koji 26. studenoga u zagrebačkom kazalištu Gavella samostalnim koncertom slikovitog naziva “Od Shakespearea do sevdaha” slavi 45 godina na glazbenoj pozornici. Koncert donosi presjek Jusićeva cjelokupnog umjetničkog rada, od songova izvođenih na Dubrovačkim ljetnim igrama, pjesama s dubrovačkih skalina, šansona, prepjeva Leonarda Cohena do sevdaha, koji je okrunio na albumima “Amanet” i “Amanet 2”.

– Bit će to presjek gradiva mojih prvih 45 godina karijere – u šali je najavio koncert Ibrica koji će gotovo pola stoljeća svog umjetničkog rada proslaviti s najodanijom publikom. Sudeći po sentimentalnim i bezvremenim stihovima šarmantnog kantautora, riječ je o nastupu koji će zadovoljiti ukus svih generacija i razveseliti vjerne obožavatelje jedinstvenog glazbenika.

Komentara 1

VN
van ness
20:25 13.03.2010.

Svaka cast Ibrice, cestitam veliki jubilej. Bio sam na skalinima godinama u mojoj i tvojoj mladosti i te dane ja vise ne znam, ja vise ne mogu zaboraviti, jer ih nikada ne imadoh vise...Eh, mladosti, pusta mladosti! Ni ovaj put ne zaboravi \"Macku\", (sjeti me se!), jer ona je svjedocanstvo jednog vremena, koje ti tako snazno zaustavljas. Zivio Ibrice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije