Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćna presuda

Anica Jurilj optužena za krađu nakita obitelji Filipović proglašena je krivom

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/7
25.10.2019.
u 14:42

Anica Jurilj osuđena je na uvjetnu kaznu od jedne godine s rokom kušnje na tri godine, što konkretno znači da u zatvor neće ići ako ne počini novo kazneno djelo u te naredne tri godine.

Sudac Općinskog suda u Zagrebu objavio je nepravomoćnu presudu čistačici Anici Jurilj koja je optužena da je supružnicima Lejli i Tariku Filipoviću iz njihova stana ukrala nakit vrijedan oko 150 tisuća kuna. Presuda glasi kako je Anica Jurilj kriva jer je od početka 2011. godine do 11. ožujka 2013. godine iz doma Tarika i Lejle Filipović ukrala i zadržala za sebe nakit koji su supružnici procijenili na 150 tisuća kuna, kao i 500 kanadskih dolara te prsten vrijedan pet tisuća eura.  Na čitanju presude nisu se pojavili Filipovići ni Anica Jurilj već samo njihovi odvjetnici.

Anica Jurilj osuđena je na uvjetnu kaznu od jedne godine s rokom kušnje na tri godine, što konkretno znači da u zatvor neće ići ako ne počini novo kazneno djelo u te naredne tri godine. Lejli Filipović će Anica Jurilj morati platiti tisuću kuna, a njezinoj majci 1567 kuna što je vrijednost imovinsko pravnog zahtjeva koje su Lejla i njezina mama postavile prema njoj.

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Što se tiče ostatka novca supružnici Filipović morat će pokrenuti parnični postupak, zbog toga jer niti vještak nije mogao procijeniti vrijednost ukradenog nakita, a sami supružnici nisu imali račune kojima bi dokazali vrijednost nakita nego su svotu postavili prema osobnoj procjeni. Da ih Jurilj potkrada, prvo je posumnjala Lejlina majka, i to nakon što ju je vidjela kako izlazi iz njezine sobe, a naknadno je utvrdila da joj je iz novčanika nestalo sto dolara.

Prema navodima Lejline mame Fahime Šehović Anica Jurilj iz torbice joj je ukrala prsten vrijedan pet tisuća eura koji je dobila od brata, a koji je bio od bijelog zlata s okruglim velikim kamenom obrubljenim sitnim briljantinima. Na jednom od ročišta Jurilj je  izjavila da se ne osjeća krivom i rekla je kako ne zna kako se ukradena zlatnina našla kod nje u torbi, ali priznala je da je nakit prodala kasnije u Zagrebu.

Na jednom od ročišta je optužila i poznatog voditelja i glumca za neprimjereno ponašanje. Rekla je kako ju je Tarik navlačio za ramena aludirajući na seksualne radnje. Tarik je na to odgovorio kako su to odvratne laži. 

 

Komentara 7

DU
Deleted user
15:22 25.10.2019.

A mogli su joj priznati silovanje u pokušaju.Danas to prolazi.....

DA
darkofu
19:17 25.10.2019.

Sramotna presuda.presuda koja potiće na krađu.Znači li to da je krađa dozvoljena,jer nije kažnjiva.SRAMOTA kakvo to imamo sudstvo.Ma užas....

DH
dalibor.hren
15:20 25.10.2019.

Bosanci, kak vas nije sram?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije