Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitka za Pantovčak

Glavašević podržao Josipovića: Različitost ne smije biti etiketa već prednost

Glavašević
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/6
07.01.2015.
u 13:32

Na konferenciji za medije sudjelovali su i Urša Raukar, Vili Matula, Rada Borić te predstavnici udruga civilnog društva koje podupiru kandidaturu Ive Josipovića.

– Prošlost je važna, jer nam daje temelj, ali ne smije biti razlog za daljnje podjele. Moramo zaštiti vrijednosti civilnog društva tako da se okrenemo budućnosti u kojoj nema podjela već vlada dijalog. Tolerancija se mora uvrstiti u Ustav RH kao temeljna vrijednost – rekao je pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević na konferenciji za medije pod nazivom “Skup podrške za građansku i tolerantnu Hrvatsku” održane danas u Novinarskom domu.

Konferenciju su održale organizacije civilnog društva okupljene pod građanskom inicijativom “Kišobran” i stožer Ive Josipovića. Na konferenciji za medije sudjelovali su i Urša Raukar, Vili Matula, Rada Borić te predstavnici drugih udruga civilnog društva koje podupiru kandidaturu Ive Josipovića za drugi predsjednički mandat.

"Svakodnevno smo svjedoci ugrožavanja ljudskih prava"

– Svakodnevno smo svjedoci ugrožavanja ljudskih prava, zdravlja i socijalne skrbi, zaštite okoliša, sporta i navijača te nacionalnih manjina. Predsjednik Josipović je u svom prvom mandatu učinio mnogo za toleranciju u društvu te vjerujemo kako će se i dalje zalagati za jednakost svih građana – izjavila je glumica Urša Raukar, te najavila kako će civilno društvo na sutrašnjem “Skupu za građansku i tolerantnu Hrvatsku“ izaći s deklaracijom zahtjeva prema predsjedniku RH. Skup će se održati sutra, 8. siječnja, na Europskom trgu u Zagrebu u 21 sat.

Različite udruge civilnog društva, među kojima su udruge koje predstavljaju nacionalne manjine, zelene, osobe s invaliditetom te navijačke udruge željele su predstaviti otvorenu i tolerantnu stranu Hrvatske koja se bori protiv mržnje prema “onim drugima i drugačijima”. Poručuju kako šalju poruke mira i tolerancije zbog učestalih napada na ljudske i medijske slobode u posljednje vrijeme. – Različitost ne smije biti etiketa već prednost koju Hrvatska drugima može predstaviti kao ponos i bogatstvo – zaključio je Bojan Glavašević.

>>Kolinda razmišlja 'pravaški', ona mora biti predsjednica, Josipović ništa nije napravio

>>'Predsjednička kampanja na pragu je sotonizacije i mesijanskih ideja'

Komentara 199

MA
Matija100
13:50 07.01.2015.

Prestrašno! Dobro je govorio Tuđman, prodat će se ne samo sa crnim, nego i žutim i zelenim vragovima, samo da se održe na vlasti! Ne znam koji hrvat to glasa za Yusipovića, koje podržavaju ove jugonostalgičarske spodobe u raznim vladinimm i i nevladinim udrugama i institucijama.

DU
Deleted user
13:46 07.01.2015.

Da povučemo crtu ispod 5 godina Josipovćeve vladavine; 1.Od domivnskog rta, nikad veći broj ne zaposlenih. 2.Nikad veći broj siromašnih. 3.Nikad veći broj gladne djece. 4.Nikad veći broj blokiranih računa. 5.Niakd gori odnosi između države i crkve. 6.Nikad veće podjeljnostljnost između građana. 7.Nikad gori odnosi između Srba i Hrvata. 8.Nikad više građanskih referenduma. To je ta naša "nova pravednost" donijela u zadnjih 5 godina! Mnogi će reći pa to nisu sve predsjednikove kerivice i dužnosti,slažem se ali je ČINJENICA da se je sve gore desilo u njegovom mandatu:

MX
MXLCLGTG
13:47 07.01.2015.

Koliko udruga i skoro svi na sisi mame proracuna dobro smo i izdrzali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije