Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anđelko milardović

'Predsjednička kampanja na pragu je sotonizacije i mesijanskih ideja'

Anđelko Milardović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
07.01.2015.
u 08:40

Politolog je ocijenio da je Zoran Milanović veći uteg Ivi Josipoviću, nego što je to Ivo Sanader HDZ-ovoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović

– Ovo je predstava s minimalnim sadržajem, na pragu sotonizacije i mesijanskih ideja – ocijenio je predsjedničku kampanju politolog Anđelko Milardović. Gostujući u HRT-ovoj radijskoj emisiji ''U mreži prvog'', stručnjak je kampanju analizirao zajedno sa Smiljanom Leinert Novosel, profesoricom Fakulteta političkih znanosti.

Milardović je ocijenio da je Zoran Milanović veći uteg Ivi Josipoviću, nego što je to Ivo Sanader HDZ-ovoj kandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović.

– Josipović neće moći provesti svoj program ustavnih promjena jer ima Milanovića kao protivnika kojemu to nije u interesu. U slučaju pobjede Grabar Kitarović bit će poteškoća unutar funkcioniranja izvršne vlasti. Građani na ovim izborima biraju kompilaciju pravednosti i "Druge Republike" i neizvjesnosti – kazao je. Leinert Novosel smatra da se prvi dio kampanje razlikovao od drugog.

– Tada su se ljudi motivirali da izađu na izbore, a sada je fokus na diskreditaciji konkurentskog kandidata. Riječ je o teškim uvredama s jedne strane, ali i nespretnim odgovorima s druge strane – analizira  Leinert Novosel. Kazala je i da je Josipovićev nastup, za razliku od nastupa Grabar Kitarović, premalo mobilizacijski te da će se ''trka'' voditi do samog kraja.

>>Kakvim hrvatskim govore predsjednički kandidati

>>Tko je sve donirao novac predsjedničkim kandidatima
 

Komentara 55

Avatar abakus
abakus
09:26 07.01.2015.

"Govorim o pravdi, borbi protiv korupcije, o zemlji u kojoj se ne kopa po smeću ili prosi za koricu kruha. Takvu Hrvatsku žele svi njeni građani i upravo zato mogu računati na potporu ne samo ljevice nego i centra pa čak i desnice. Moramo se boriti za bolju Hrvatsku, onu u kojoj se govori istina, koja nije nekome majka, a nekome maćeha, koja će biti nova sjajna zvijezda u EU i koju ćemo s ponosom ostaviti svojoj djeci." --- Ako netko misli da je ovo nešto što je Josipović sada izjavio, vara se. Ovo je predizborni govor koji je održao 1.1.2010. Da vidimo što se dogodilo u međuvremenu: Kopanje po kantama za smeće postala je uobičajena mučna slika u Hrvatskoj, zahvaljujući Milanoviću i Josipoviću Hrvatska je u EU ušla s krimenom lex Perkovića i umjesto sjajne zvijezde bila zgražavanje u toj istoj EU i sramota, a djeca nakon pet godina Josipovićevog mandata masovno bježe iz zemlje, što bilježe svi mediji. Josipović pak drži iste govore kao prije pet godina, opet spominje pravdu, sjajnu zvijezdu i tome slično kao da proteklih pet godina nije pokazalo kolika je laž sve to što govori. Ništa nije učinio, tvrdio je da ne može i nema ovlasti, a sada najednom na sva usta tvrdi da će učiniti ovo i ono, iako su mu ovlasti ostale iste. Čovjek jednostavno laže. A za drugi mandat se bori isključivo zato što kriminalne strukture koje stoje iza njega i koje svojom pozicijom štiti ulažu sva sredstva koja imaju (financijska, medijsku moć, obavještajnu djelatnost) da ostane na toj poziciji kako bi ih i dalje mogao štititi i osiguravati im pozicije s kojih će pljačkati (i upropaštavati) Hrvatsku. HDZ-ovci koji su pljačkali su u zatvori ili ih se procesuira. Red je sada na preispitivanju druge strane. A ta je strana daleko od nedužnosti i čistih ruku.

CR
crocro
09:02 07.01.2015.

Ako pogledamo ankete ili analize nakon prvog TV sučeljavanja za drugi kug izbora, onda te ankete i analize daleko govore u korist Kolinde Grabar Kitarović. Ako bi se dogodio njezin izborni poraz (u što ne mogu povjerovati), onda bi se tek moglo postaviti cijeli niz pitanja, ali istodobno ne mogu vjerovati da bi u takvim okolnostima završilo sve u tišini i miru jer bi se uzburkala Hrvatska javnost. Neka netko istakne koje analize i ankete ne daju prednost Kolindi Grabar Kitarović. Tu su uključene mnoge ankete više tiskanih medija, kao i ankete kontakt emisija na TV kanalima. Niti jednu nisam vidio a da Kolinda nije imala znatnu prednost. Dogodilo bi se neko čudo kada bi pobijedio njezin protukandidat. Razumijem stavove gosp. Milardovića koji želi ostati nepristran i podijeliti teret ravnomjerno, ali trebao bi isto tako imato malo hrabrosti biti realniji ili samo potvrditi medijsko stanje i medijske anktete, komentare i analize i odgovoriti na pitanje zašto u tim anketama i analizama Kolinda ima prednost?

ME
Merlin
09:12 07.01.2015.

ja inače volim i cijenim Milardovića ali ovdje je očito namjerno odgovorio dvosmisleno, da ne velim pitijski..jer, kad ponovo čitam što je rekao: biramo između kompilacije nove pravednosti, 2.republike i neizvjesnosti - ovu 'neizvjesnost' možeš isto tako pripisati Josipoviću i toj njegovoj kompilaciji iliti čudnovatom kljunašu što druga republika jest....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije